BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef

 
 

VeloChill

Kooltjesharker
Berichten
129
Afgelopen week besloten om met het mooie weer weer eens een nieuw recept te proberen.

Deze stond al een tijd op mijn lijstje, al meerdere keren iets vergelijkbaars voorbij zien komen op de fora en nu moest ik het zelf maar eens doen.

Ingredienten
1kg riblappen
2 paprika's
2 rode uien(mijn waren niet zo groot, anders 1 volgens het recept)
2 tenen knoflook
1 theelepel cayenne flakes(was de jalapenos vergeten, een halve theelepel is denk ik ook genoeg...)
een flinke scheut worcestershire
1 flesje bier, gekozen voor bokbier voor het herfst thema

Riblappen flink ingewreven met zout en grove gemalen peper.
Indirect gegaard tot 70 graden op een temparatuur van 115-120 graden
10648344_785076424864347_5565723282938547441_o.jpg

1617535_785076441531012_847442328647838570_o.jpg

belichting is niet super doordat de zon door de schutting op het vlees schijnt...



Na ruim 1,5 uur werd de 70 aangetikt door het grotere stuk, het kleinere bleef hangen in een soort zone bij 68,5, vlees van het vuur af
Ik had de groenten inmiddels al gesneden, het vlees heb ik er gelijk bovenop gelegd en toen ingepakt met alu folie
10682186_785076434864346_268630010114986476_o.jpg

1149695_785076471531009_6886232467725612557_o.jpg


De temparatuur verhoogd naar 175 graden en de schaal met folie weer terug op het vuur. 2 uur laten pruttelen en toen gepulled, helaas geen foto omdat ik ook mn zoon op bed moest leggen


Na het pullen nog een uurtje laten inkoken zodat het sap wat zou verdampen.

Eindresultaat
1658337_785076511531005_3691706486703358452_o.jpg

10662193_785076504864339_6443327295807482264_o.jpg

10450003_785076518197671_8988437495923501637_o.jpg

1900254_785076568197666_6416287881463554468_o.jpg


Op een broodje
10655348_785076588197664_8110588808441584185_o.jpg


Het smaakte echt geweldig, maar een halve theelepel chili flakes was ook genoeg geweest, we hebben het uiteindelijk met rijst gegeten(niet gebeurd...) en mn vrouw wilde daar een yoghurt sausje bij om de hittte wat te drukken.

Echt een super gerecht wat ik zeker nog eens ga maken.Volgende keer maak ik er ook een zoetzure komkommer bij, dat kan geen kwaad met die hitte

Bedankt voor het kijken!
 
Bedankt voor het delen.
Ik zocht al zo'n recept, gaat op de todo.
 
Dit lijkt mij super lekker. Gaat op de todo
 
En hier gaat hij ook op lijst!!
 
Mooi gerecht hoor! Lijkt me heerlijk!
 
Ziet er echt heel lekker uit.
Even een vraagje, het inkoken heb je zonder vlees gedaan neem ik aan?
 
nee, groenten en bier bij elkaar en zodra het vlees 70 graden is, er bovenop leggen en afdekken met folie. na 2 uur sudderen folie eraf en laten opdrogen, na een uur vond ik het goed, we hadden honger :)
 
Heb net mijn scherm afgelikt  :p
 
VeloChill zei:
nee, groenten en bier bij elkaar en zodra het vlees 70 graden is, er bovenop leggen en afdekken met folie. na 2 uur sudderen folie eraf en laten opdrogen, na een uur vond ik het goed, we hadden honger :)
Dank! Ga deze zeker maken, krijg gewoon vreselijk trek als ik je foto's zie!
 
lijkt mij een heerlijk gerechtje, ik ga dit ook eens proberen en denk zelf aan rode wijn ipv bier, dan ga je met de smaak nog meer naar goulash  ;) ;) gaat in elk geval op de todo hier. Bedankt voor het delen
 
Ziet er heerlijk uit! Ik heb dat nog nooit gedaan met riblappen, dus dat kan wel eens op de todo.
 
Terug
Bovenaan Onderaan