omdat ik ook eens wat anders wou proberen in de vakantie, ben ik deze week naar de slager geweest voor een mooi stuk hals ( chuck)
na veel speurwerk op het net en in boeken ben ik begonnen met een mooi stuk vlees aan te schaffen,
namelijk een stuk hals van 3 pond.

deze heb ik 12 uur van te voren in de rub van jord van althuizen gezet.
de volgende morgen om 7 uur heb ik een mooie snake gelegd met ecobrasa met daarop een mooi stuk hickory.

na reeds 2 uur zat de temperatuur al op 65 graden. Ik heb het vlees samen met wat appelsap ingepakt in de folie en weer terug gelegd. na nog eens 3 uren zat de temperatuur al op 93 graden. ik heb het vlees eraf gehaald en opnieuw ingepakt. Na een uurtje heb ik het getest. de smaak was grandioos lekker. Alleen was het vlees wat droog. Ook viel het niet te pullen.
Iemand een idee wat hier fout gaat?

na veel speurwerk op het net en in boeken ben ik begonnen met een mooi stuk vlees aan te schaffen,
namelijk een stuk hals van 3 pond.

deze heb ik 12 uur van te voren in de rub van jord van althuizen gezet.
de volgende morgen om 7 uur heb ik een mooie snake gelegd met ecobrasa met daarop een mooi stuk hickory.

na reeds 2 uur zat de temperatuur al op 65 graden. Ik heb het vlees samen met wat appelsap ingepakt in de folie en weer terug gelegd. na nog eens 3 uren zat de temperatuur al op 93 graden. ik heb het vlees eraf gehaald en opnieuw ingepakt. Na een uurtje heb ik het getest. de smaak was grandioos lekker. Alleen was het vlees wat droog. Ook viel het niet te pullen.
Iemand een idee wat hier fout gaat?
