BasBQ
Beef en Steak

Pulled beef van runder schenkel

 
 
 
 

NonSens

Pitmaster
Berichten
705
Morgen staat er pulled beef van een runderschenkel van 4,4kg op het menu. Vanavond de schenkel getrimd, opgebonden, geïnjecteerd met een mengsel van runderbouillon, boter en een restje kruidenboter, daarna in een rub van zwarte peper, zout en wat koffie en nu in de koelkast.
Rond een uur of tien vanavond gaat de Kamado aan en rond elf uur de schenkel er op. Hopelijk blijft hij dan vannacht een beetje tussen de 90 en 125 ofzo, dan zou ik al dik tevreden zijn. Ik heb wel besloten alleen een alarm te zetten op de hoge temperatuur zodat ik alleen wakker wordt als de BBQ te warm wordt. Als de BBQ uit zou gaan is het jammer maar dan eten we als avondeten gewoon friet met kroketten en eten we zondag de pulled beef wel als lunch ofzo.

93f56b69a4ed7ba92348748a3c076904.jpg
8cd291a15772d1a9431d16da033cfe07.jpg
dddabcd76d81b3eba8ea809c28f59fb5.jpg
3e1615e745499338132987b0764b4304.jpg
75ffd7fa50abee8c662b6d6673032a1a.jpg
c0ab945a3351882b4fe42e8de07681e7.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Dankje, gaan we nodig hebben denk ik

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Zo die ligt erop, op hoop van zegen.
b2c4814b6e415a56db73bad0f2a94a38.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Misschien was het beter geweest toch een alarm te zetten op lage temp. Maar ach nu heb ik lekker kunnen slapen en dat is ook wat waard. De schenkel is wel op 51C al dus we zijn sowieso al een eind.

Het eerste stukje waar de temperatuur stabiel is liet mij geloven dat ik met een gerust hart kon gaan slapen .
9dc396e273831771645b672d1368ef7a.jpg
d431919efaaf72617b1d734f5d37753c.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Wat een vulkaan van heerlijkheid zeg. Eet smakelijk vandaag ergens

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Haha dankjewel @TraegerTinus, het is inderdaad net een vulkaan om te zien.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Inmiddels zit de Bark mooi vast en is het geheel ingepakt. De temperatuur blijft aardig stabiel nu gelukkig.
82363b402734cf164060730971508654.jpg
ea7b733ce31e4ae70dfeaa1527ff5319.jpg
2b07c35db580f43552b685e3036e92ec.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Na een totaal van bijna 19 uur is het tijd om te rusten. Nog een uurtje geduld hebben en dan hopelijk smullen!
adbed148ec4d11b39fbb655dd9172d53.jpg
a3d94abc225bc27e017b287186d11fa0.jpg
68e3c2daf97e895b390cc9dc98ea26a8.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Het zijn nu al zeer smakelijke foto's, dit moet gewoon lekker zijn........................ik had allang een witte boterham geroosterd en lekker gaan soppen in het merg😜
 
Nou we hebben heerlijk gesmuld!
ac299467beabf1df151e19dafb273791.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Botje mooi schoon. Das een goed teken. Nog foto's van de PB kunnen maken.
 
Dit is de beste foto die ik nog heb. Maar we hebben nog flink wat over dus daar gaan we lekker kroketten van maken!
deefa34dd2e59f3113b308502f83abd4.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Dit is de beste foto die ik nog heb. Maar we hebben nog flink wat over dus daar gaan we lekker kroketten van maken!
deefa34dd2e59f3113b308502f83abd4.jpg


Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk

Ziet er goed uit. Was het goed te pullen? Miss ook eens achter aan gaan hier. Zeker als er mooi wat vet is zit moet dat goed komen.
 
Het pullen ging niet slecht maar ook niet zo makkelijk als pulled pork bijvoorbeeld. Aangezien het van een blonde d'aquitaine rund was zat er niet veel vet in. Geprobeerd te compenseren door te injecteren met boter en bouillon maar dat was nog niet perfect.
Ik gebruik het liefst zo veel mogelijk lokaal vlees dus daarom wilde in eens proberen of pulled beef van mager vlees ook goed kan. Ik heb nu een lokaal adresje gevonden die lokaal gekweekte hereford verkopen. Aanstaande vrijdag ga ik om beef ribs om het een keer te proberen. Daarna misschien weer eens zon schenkel.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Mooi project.... ik hou wel van dit soort stoere stukken vlees!
 
Das een mooi stuk vlees, lekker hoor. Nog van het merg gesmuld?
 
Het merg heb ik er zoveel mogelijk uit gepeuterd en door de pulled beef gedaan.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Lekker bezig geweest en nog kunnen slapen ook
 
Lekker bezig geweest en nog kunnen slapen ook
Wat de BBQ betreft wel gelukkig. Alleen is er vrijdagavond (toen ik met de BBQ bezig was) een vleermuis naar binnen gevlogen die uiteindelijk pas zondagavond weer naar buiten is gegaan. Tussendoor twee keer de illusie gehad dat die weg was maar ergens in mijn achterhoofd was ik er niet zeker van (en terecht bleek wel) dus dan slaap je niet zo heel erg lekker helaas.

Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan