Na aanleiding van de Post Puled beef wraps van AVR ben ik afgelopen weekend ook bezig geweest.
( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16294.msg261132#msg261132 )
Hierbij mijn verslagje:
-Beef gehaald, black angus sukadelappen voor gebruikt.
-Runder bouillonblokje
-Italiaanse kruiden
-Peper
Savonds een Bouillonblokje in een klein beetje heet water oplossen. 1 liter koud water erbij met wat peper en Italiaans kruiden.
Injecteren zover het kon. 2 a 3 uur laten staan.


-De Rub uit het boek "Smokey Goodness" dus de "Smokey's Beef Rub" in inrubben maar. even laten overnachten in de koelkast.


volgende dag de bbq met smokenator op temp brengen van +/-120 graden. met wat blokjes hickory op de kolen en alles op de Q leggen.
lekker laten staan tot interne temp van +/-70graden


tussendoor een braadpan voorbereid met ui en wat rub boter en olie.

alles liep voorspoedig kwa temp. paar keer water bijgevuld. de zone was ook goed te zien.

toen de temp bereikt was "alles" in de schaal. en met folie afgedekt terug op de Q.


voor een oplettend oog..... er mist een stukje
pitmaster privilege. even proeven! en dat was al heerlijk!

toen het mooie moment het verwijderen van de folie.

PULLEN!


en heerlijk op een wrap met de gerookte paprika en komkommer


Tsja...... heerlijk! top zo!!
Ik weet niet of het bouillon moment iets gedaan heeft. om het echte losse vlees te krijgen moet het toch "stomen" in de afgedekte pan.
misschien dat het kwa smaak wel iets gedaan heeft. maar daar kom ik achter als ik het nog een keer doe zonder bouillon.
uiteraard net als andere keren......het had wat meer mogen zijn
ook dat voor de volgende keer.
bedankt voor het kijken.
( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=16294.msg261132#msg261132 )
Hierbij mijn verslagje:
-Beef gehaald, black angus sukadelappen voor gebruikt.
-Runder bouillonblokje
-Italiaanse kruiden
-Peper
Savonds een Bouillonblokje in een klein beetje heet water oplossen. 1 liter koud water erbij met wat peper en Italiaans kruiden.
Injecteren zover het kon. 2 a 3 uur laten staan.


-De Rub uit het boek "Smokey Goodness" dus de "Smokey's Beef Rub" in inrubben maar. even laten overnachten in de koelkast.


volgende dag de bbq met smokenator op temp brengen van +/-120 graden. met wat blokjes hickory op de kolen en alles op de Q leggen.
lekker laten staan tot interne temp van +/-70graden


tussendoor een braadpan voorbereid met ui en wat rub boter en olie.

alles liep voorspoedig kwa temp. paar keer water bijgevuld. de zone was ook goed te zien.

toen de temp bereikt was "alles" in de schaal. en met folie afgedekt terug op de Q.


voor een oplettend oog..... er mist een stukje


toen het mooie moment het verwijderen van de folie.

PULLEN!


en heerlijk op een wrap met de gerookte paprika en komkommer


Tsja...... heerlijk! top zo!!
Ik weet niet of het bouillon moment iets gedaan heeft. om het echte losse vlees te krijgen moet het toch "stomen" in de afgedekte pan.
misschien dat het kwa smaak wel iets gedaan heeft. maar daar kom ik achter als ik het nog een keer doe zonder bouillon.
uiteraard net als andere keren......het had wat meer mogen zijn


bedankt voor het kijken.