- Berichten
- 503
De vorige keer was het slachtoffer een onderrib.
Die bleek helaas achteraf te mager.
Resultaat nog niet eens zo gek, maar niet te pullen.
Nou....
Vandaag een mooi Australische black Angus Sucade geofferd.
Mooi dubbel gerubd, en met eiken gerookt op de BGE.
Startgewicht was 1750 gram en na 6 uurtjes was de temperatuur 72 graden.
Ingepakt en terug op de bbq.
Binnen 2 uurtjes was de temperatuur op 92 graden
Nog een uurtje rusten..........en toen.....
Grrrrrrrr
Nagenoeg zelfde verhaal.
Mooie geur, mooie kleur, maar niet te pullen.
Toen maar weer dikke plakken gesneden en de zeen er tussen uit gehaald
De resten vielen redelijk uit elkaar te halen.
Wel behoorlijk wat gewicht kwijt, het bakje vol woog nog geen kilo en er was geen braadvocht
over om er in terug te mengen.
En de smaak?
Heeeeeerlijk gelukkig.
Prachtige rookring ook met bijbehorende geur en smaak.
We hebben er tortilla's mee gemaakt en die vlogen het bord weer af.
Maar net zo te pullen als Pulled Pork?
Nee, weer niet gelukt, maar we blijven volhouden
Die bleek helaas achteraf te mager.
Resultaat nog niet eens zo gek, maar niet te pullen.
Nou....
Vandaag een mooi Australische black Angus Sucade geofferd.
Mooi dubbel gerubd, en met eiken gerookt op de BGE.
Startgewicht was 1750 gram en na 6 uurtjes was de temperatuur 72 graden.
Ingepakt en terug op de bbq.
Binnen 2 uurtjes was de temperatuur op 92 graden
Nog een uurtje rusten..........en toen.....
Grrrrrrrr
Nagenoeg zelfde verhaal.
Mooie geur, mooie kleur, maar niet te pullen.
Toen maar weer dikke plakken gesneden en de zeen er tussen uit gehaald
De resten vielen redelijk uit elkaar te halen.
Wel behoorlijk wat gewicht kwijt, het bakje vol woog nog geen kilo en er was geen braadvocht
over om er in terug te mengen.
En de smaak?
Heeeeeerlijk gelukkig.
Prachtige rookring ook met bijbehorende geur en smaak.
We hebben er tortilla's mee gemaakt en die vlogen het bord weer af.
Maar net zo te pullen als Pulled Pork?
Nee, weer niet gelukt, maar we blijven volhouden




