BasBQ
Beef en Steak

Pulled Beef 2

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
De vorige keer was het slachtoffer een onderrib.
Die bleek helaas achteraf te mager.
Resultaat nog niet eens zo gek, maar niet te pullen.

Nou....
Vandaag een mooi Australische black Angus Sucade geofferd.
Mooi dubbel gerubd, en met eiken gerookt op de BGE.

Startgewicht was 1750 gram en na 6 uurtjes was de temperatuur 72 graden.
Ingepakt en terug op de bbq.
Binnen 2 uurtjes was de temperatuur op 92 graden
Nog een uurtje rusten..........en toen.....

Grrrrrrrr
Nagenoeg zelfde verhaal.
Mooie geur, mooie kleur, maar niet te pullen.
Toen maar weer dikke plakken gesneden en de zeen er tussen uit gehaald
De resten vielen redelijk uit elkaar te halen.
Wel behoorlijk wat gewicht kwijt, het bakje vol woog nog geen kilo en er was geen braadvocht
over om er in terug te mengen.

En de smaak?

Heeeeeerlijk gelukkig.
Prachtige rookring ook met bijbehorende geur en smaak.

We hebben er tortilla's mee gemaakt en die vlogen het bord weer af.
Maar net zo te pullen als Pulled Pork?


Nee, weer niet gelukt, maar we blijven volhouden

IMG_0008_zpskywqxdsx.jpg


IMG_0009_zpsyruucswk.jpg


IMG_0011_zpska8hwa3j.jpg


IMG_0013_zpsxjnmxjt9.jpg


IMG_0016_zpspxuitbit.jpg
 
heerlijk ringetje zit er om, ziet er goed uit !
 
Ziet er echt heerlijk uit!
 
je hebt nu ook wel een heel mooi stuk vlees
 
misschien een keer wat vocht toevoegen zoals ik hier gedaan heb, en het nog een paar uur laten sudderen?

het ziet er wel heel mooi uit overigens, zeker zo in stukjes, lijkt me heerlijk
 
Geef niet op, het is een leuk onderwerp.
Mooie tuin overigens !
 
Jammer dat het weer niet gelukt is, heb je bij het bereiken van de eindtemperatuur met een satehprikker geprikt? Deze moet erin glijden als boter, zo niet nog een kwartier laten liggen en dan herhalen.
 
Niet met satehprikker maar wel met de thermapen.

overal 92-95 graden.

Ach, goed excuus het nog eens te herhalen.
Volgende keer een USA Sucade en bovenste vet er op laten.

 
Mooi probeersel, het eindresultaat ziet er meer dan smakelijk uit.
 
Ziet er heerlijk uit. Mooie rookring..
 
Terug
Bovenaan Onderaan