BasBQ
Beef en Steak

Project Pastrami van Start!

mkorpershoek zei:
Hij is vandaag uit de pekel gegaan en morgen gaat hij op het eitje ! Foto's volgen snel
We zijn zeer benieuwd!
 
Ben ook heel benieuwd, Pastrami is zo lekker  =P~
 
Ok zoals beloofd de resultaten van de Pastrami !. Het hele proces heeft langer geduurd dan ik had verwacht de bedoeling was 3 uur op 75 graden tot een kern 65 graden. Om 09:00 gestart met roken op het groene ei met toen nog de hoop om in 3 uur klaar te zijn ;-). Helaas duurde het toch langer. Uiteindelijk was hij pas om 18:00 in de avond klaar en heb ik de temp tussentijd verhoogt naar ongeveer 90 graden.

Het resultaat was overigens prima. Maar door de lange temperatuur wat aan de droge kant  en het denk ik onvoldoende spoelen was het resultaat wel erg zout. Ik heb echter hem dun gesneden en gestoomd voor het op een broodje doen dat haalde zout smaak wel erg weg.

Kortom met wat aanpassingen de volgende keer vast nog wel een keer proberen maar wel met een iets kleinere brisket ;-)
 
Het ziet er wel erg lekker uit hoor!
 
Hij mag zeker gezien worden hoor Michel  B-)
Mooi vleesje hoor  :)

Tot welke kerntemp heb je 'm gegaard ?

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan