BasBQ
Beef en Steak

Project kipfilet roken

 
 
 
 
 

Barbeknoei

Gerijpt
Berichten
2.853
Ik had het al te lang uitgesteld, maar eindelijk eens tijd voor vrij gemaakt om zelf eens kipfilets te roken. En om maar gelijk met de spoiler te komen..... Ik heb spijt dat ik dit niet eerder heb gedaan, damn wat is dat lekker 😂😂😂😂.

Aangezien je het wiel niet 2x hoeft uit te vinden, heb ik dit recept van Ewald gevolgd. Mijn creativiteit was de sinaasappel 😜😁.

Eerst de brine gemaakt en 2kg kipfilet van de aroma's laten genieten.
20231230_114613.jpg
20231230_115120.jpg


Na 3,5 uur poedelen, 15 min ontzouten en eventjes drogen mochten ze op de Q.
Mooi moment om de PGS12000 eens te testen... Top rekje hoor. 😁😁
20231230_164737.jpg

20231230_172333.jpg


De kamado naar 100 graden gebracht, wat appelhout er bij en gaan.
20231230_172440.jpg
20231230_172520.jpg
20231230_172626.jpg
20231230_172642.jpg


Ps. Wat hangt het er toch lekker bij😁.

Ik heb de tijd niet echt in de gaten gehouden, maar gok ongeveer 3,5 uur nodig gehad te hebben tot een kerntemperatuur van 63 graden. Daarna de timer op 20 minuten, waarbij de temperatuur opliep tot 64,4.
20231230_201413.jpg
20231230_201513.jpg
20231230_201834.jpg
20231230_201848.jpg

20231230_201705.jpg

Beetje donker, maar iemand, @Ewald, wist me te vertellen, gelukkig geen bleekscheten 😂😂😂.

Het resultaat is echt zoveel beter dan uit de supermarkt.... Dit wordt een blijvertje eens in de zoveel tijd. Echt geweldig 😋😋😋😋.
20231230_205734.jpg
 
Mooi man, iets vertelt mij dat ik de sinaasappel in de brine ook eens moet gaan proberen
 
Ja top zijn deze he..
Ik heb er gerookte kip kerrie en gerookte kip pesto salade van gemaakt. Heerlijk op een toastje
 
64 graden is ok als het het een tijdje aanhoud.
Denk minimaal 15 minuten.
 
64 graden is ok als het het een tijdje aanhoud.
Denk minimaal 15 minuten.
Dit is wetenschap "denk minimaal" daar doet de wetenschap niet aan.;)
Ook de door ons veilig geachte kerntemp van 74 graden C. is niet uit de lucht gegrepen.
Dat is wetenschappelijk onderzocht.
De USDA (United States Department of Agriculture, de Amerikaanse voedsel en waren autoriteit) heeft daar lijstjes van gemaakt.
Voedselveilig wordt geacht bij een kill rate van pathogene bacterien van 10 tot de macht 7.
Kerntemperatuur en tijd zijn daarin de belangrijke factoren. Kerntemperatuur + de tijd dat je die temperatuur vast moet houden tot een 10 tot de macht 7 kill rate.
Bij 74,4 graden C. Is dat 0 seconden
Dat noemen we hufterproof
Bij 62,8 graden Celsius is dat 14 minuten
20231231_113100.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dit is wetenschap "denk minimaal" daar doet de wetenschap niet aan.;)
Ook de door ons veilig geachte kerntemp van 74 graden C. is niet uit de lucht gegrepen.
Dat is wetenschappelijk onderzocht.
De USDA (United States Department of Agriculture, de Amerikaanse voedsel en waren autoriteit) heeft daar lijstjes van gemaakt.
Voedselveilig wordt geacht bij een kill rate van pathogene bacterien van 10 tot de macht 7.
Kerntemperatuur en tijd zijn daarin de belangrijke factoren. Kerntemperatuur + de tijd dat je die temperatuur vast moet houden tot een 10 tot de macht 7 kill rate.
Bij 74,4 graden C. Is dat 0 seconden
Dat noemen we hufterproof
Bij 62,8 graden Celsius is dat 14 minuten
Bekijk bijlage 60640
Optie 2 is zoveel lekkerder dan de hufter proof variant
 
Terug
Bovenaan Onderaan