Is een Nederlandse rund minder als een amerikaans rund dan?
Of begrijp ik het verkeerd?
Persoonlijk zou mijn voorkeur juist voor nederlands vlees gaan, waarvan ik zeker weet dat er niet met hormonen gerommeld is.
En belangrijker niet eerst een wereld reis heeft gemaakt als een Amerikaans of Australische of Argentijnse rund .
Nee, Nederlands vlees is niet van mindere kwaliteit, maar vaak wel veel magerder en daardoor minder geschikt voor low/slow bereidingen. De Nederlandse consument wil nl geen vet, dus dat krijgen ze dan ook niet. Terwijl vet juist smaak geeft....
Ik ben het met je eens dat Nederlands vlees de voorkeur heeft, ga dan eens op zoek naar een echt fijne slager, waar je dus vlees kunt kopen met een flinke vetrand, en niet van dat getrimde a la minute vlees. En wees bereid daarvoor te betalen, want dat is ook nog een dingetje he.....Ik vind het geen probleem om 23 euro voor een kilo mooie gemarmerde Nederlandse riblappen te betalen, maar zo zit niet iedereen erin.
Ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen spareribs online bestel, en altijd bij BBQuality. Deze bevallen me het best, en dat heb ik fijn wat in de vriezer op voorraad.
Bij Hanos koop ik graag Australisch graangevoerd zoals chuck en beefribs. Dat komt van ver, is idd minder milieuvriendelijk, maar ENORM smaakvol. En daar gaat het mij uiteindelijk om. Ik wil smaakvol eten, anders ga ik wel winterpeen knagen
O, en waarom ik van deze site niet enthousiast word? Omdat ze eerst zeggen Nederlands vlees te hebben, bla bla goed bezig, en je dan als je verder leest ziet “ BIJNA allemaal Nederlands”.... Wat is het nu? En ik vind dat dus schimmig. Ook lees ik niets over wat voor rassen ze hebben, en dat wil ik ook graag weten. Ik wil gewoon op voorhand al deze info hebben, en er niet expliciet over te moeten mailen. Als je zo trots bent op je product, noem het dan bij naam en toenaam.
Ik zeg niet dat het een slechte zaak is, want dat weet ik niet, begrijp me goed. Maar ik zie te weinig echte informatie.