BasBQ
Beef en Steak

PP voor 50 personen

 

blizzy

Vuurmaker
Berichten
52
Ik ben gevraagd om Pulled Pork te maken voor een feestje van 50 pers. Voor mij een flinke uitdaging.

Vrijdag mijn vriezer leeggehaald en de 3 procureurs van 2,5 kg (aalvink) rustig laten ontdooien in de koelkast. Zojuist heb ik ze bijgesneden en ge?njecteerd met een ge?mproviseerde mix: uipoeder,zout,sinas,diksap appel, balsamico azijn. Vervolgens ingesmeerd met de sweet chili dry rub van aalvink.
Ze liggen nu in de koelkast te wachten tot ze morgen rond 6:00 mijn uds op mogen.

Wat zouden jullie doen? Elk stuk een aparte probe?

9a9593b463ea7405d3897f77dd0106d0.jpg
5069cd33da7cacfd66f2385208898567.jpg
694f29a85762b85b5ee9874d859fa2cd.jpg
0a6c5b0a2dfa1aeb2c312711ca9009b3.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Als je de spullen hebt kun je dat doen. Als je maar een meter hebt zou ik de kleinste voorzien van een meter. Zodra die op de gewenste temp komt de rest met de hand temperatuur meter checken. Kun je gelijk voelen of ze zacht genoeg zijn.
 
Ik zou er nog een procureur (of twee) bij doen :D
 
Succes ermee en enjoy!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Veel succes, ik hoop dat ze op tijd klaar zijn!

Had er gisteren ook 3 (op de Primo) maar die waren laat klaar. De eerste (bovenste rooster) pas na 14,5 uur en de andere twee een uur later. Ik had ze niet ingepakt in aluminiumfolie, dat zou ik wel doen als ik jou was mochten ze voor vanavond zijn. Ik heb ze vanavond pas nodig, dus het was niet erg dat ze er zo lang over gedaan hebben.
 
Dat gaat een hele berg pulled pork worden, maar voor 50 pers zou ik toch wat meer voorzien, tenzij er nog andere dingen te eten zijn.
 
Brecht zei:
Dat gaat een hele berg pulled pork worden, maar voor 50 pers zou ik toch wat meer voorzien, tenzij er nog andere dingen te eten zijn.
Ik heb nog 2 kg in de vriezer wat al klaar is. Daarnaast komt er nog meer eten. In principe 1 broodje pp

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Vlug eens een rekensom maken. 7.5kg vlees dat na bereiding een 5.25 kg word (uitgaande van 30 procent gewichtsverlies wat gebruikelijk is) en 2 kg in de vriezer maken 7.25kg vlees voor 50 personen, dat komt op 145 gram vlees per man, daar kan je inderdaad al een mooi broodje mee maken.  :)
 
Zojuist ingepakt. Ze zaten al op ong 77 graden. Nog een graad of 15 te gaan dua.
282f29de8dc496cab75a1a6f6d12f9a8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
die ene heeft wat dicht bij het vuur gelegen zo te zien. Geen hitteschild in de uds?
 
Brecht zei:
die ene heeft wat dicht bij het vuur gelegen zo te zien. Geen hitteschild in de uds?
Jawel maar niet groot genoeg voor 3 stukken. Iets voor de volgende keer.


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Om 1930 ging de laatste eraf. Het viel me op dat de eerste die was om 15h30 klaar, het minst mals was. Al met al een goede run. Ik hrb 4.9 kg overgehouden van 7,5kg nek.
f022b6afef9b5767799cea030c86e88a.jpg
93b0bce085b9bbbce15fdde2815eb4b2.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
mooie bak vlees. Zit er toch nog waarheid in het gezegde dat de laatsten de eersten zullen zijn  :p.
 
Terug
Bovenaan Onderaan