- Berichten
- 7.146
Ik dacht wat origineels bedacht te hebben, Pulled pork ravioli, blijken er hiervoor op het net al diverse recepten te staan.....
Hier is mijn versie:
Voor het pastadeeg:
220 gram semola
2 eieren
2 TL melk
De vulling:
200 gram fijngesneden Pulled pork
De saus:
2 EL olijfolie
1 sjalotje ( gesnipperd)
1 teentje knoflook ui de pers
1 blik tomatenstukjes
2 EL fijngesneden peterselie
Peper en zout
BBQ saus naar keuze/smaak
Begin met het maken van het pastadeeg,
Stort het meel op het aanrecht en maal een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren en voeg de melk toe. Meng het goed en kneed daarna tot een elastisch deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten.
Verdeel het deeg in vieren en draai het door de pastamachine tot de dunste stand, je hebt nu 4 gelijke lappen. Leg een lap op het werkblad en verdeel hierover de PP, ongeveer 1 TL per vulling.
Leg hierop een tweede lap deeg en duw de lucht er tussenuit. Steek nu met de raviolisteker de ravioli.
Kook de ravioli in ruim kokend water met zout tot deze boven komt drijven, 5-6 minuten.
De saus:
Fruit de ui in de olijfolie en voeg de knoflook toe als de ui glazig is. Doe het blik tomatenstukjes en de peterselie erbij en breng het aan de kook. Laat het enige tijd pruttelen zodat de saus indikt, breng op smaak met peper, zout en de BBQ saus.
Je kunt eventueel de saus met de staafmixer pureren, ik heb dit niet gedaan.
Het resultaat:
Eet smakelijk!

Hier is mijn versie:
Voor het pastadeeg:
220 gram semola
2 eieren
2 TL melk
De vulling:
200 gram fijngesneden Pulled pork
De saus:
2 EL olijfolie
1 sjalotje ( gesnipperd)
1 teentje knoflook ui de pers
1 blik tomatenstukjes
2 EL fijngesneden peterselie
Peper en zout
BBQ saus naar keuze/smaak
Begin met het maken van het pastadeeg,
Stort het meel op het aanrecht en maal een kuiltje in het midden. Breek hierin de eieren en voeg de melk toe. Meng het goed en kneed daarna tot een elastisch deeg. Laat het deeg een half uurtje rusten.

Verdeel het deeg in vieren en draai het door de pastamachine tot de dunste stand, je hebt nu 4 gelijke lappen. Leg een lap op het werkblad en verdeel hierover de PP, ongeveer 1 TL per vulling.

Leg hierop een tweede lap deeg en duw de lucht er tussenuit. Steek nu met de raviolisteker de ravioli.


Kook de ravioli in ruim kokend water met zout tot deze boven komt drijven, 5-6 minuten.
De saus:
Fruit de ui in de olijfolie en voeg de knoflook toe als de ui glazig is. Doe het blik tomatenstukjes en de peterselie erbij en breng het aan de kook. Laat het enige tijd pruttelen zodat de saus indikt, breng op smaak met peper, zout en de BBQ saus.
Je kunt eventueel de saus met de staafmixer pureren, ik heb dit niet gedaan.
Het resultaat:

Eet smakelijk!