BasBQ
Beef en Steak

PP bij Oud en Nieuw

 
 

drummerboy

Kooltjesharker
Berichten
103
Afgelopen OUd en Nieuw voor de 2e keer Pulled Pork gemaakt aan de hand van de beschrijving van BBQ Helden https://bbq-helden.nl/pulled-pork-barbecue/

Deze keer de rub wat minder voorzien van de pepers aangezien er nog jonge kinderen mee gingen eten.

Vrijdagmiddag de Procureur van 1,6KG bij de slager opgehaald en de rub gemaakt.
027b70f8dbca83d08e8092dd28e87667.jpg

Vervolgens een beetje vet weggesneden en de procureur ingesmeerd met de rub.
902757acb9f6e09d3713460c7695e3b2.jpg

302ee7304bea05777682ef0ba90ffe32.jpg

Hierna dus nog ingebonden en vacu?m een nachtje in de koelkast gelegd.
425b7fcda974b08c5263386ee0955371.jpg


Oudejaarsdag op tijd begonnen na mijn eerste ervaring met Pulled Pork (met mijn verjaardag gemaakt, was pas rond 20:30 op temp ahum)
be8d728e26370822b8afe800a181da08.jpg


All set:
8cf4545cef156440c27bd2c09de409df.jpg


Eerst naar de 70 graden dan inpakken.
1cea7547b02393675bfb9dbfa21ca7ab.jpg


Vuurkorf ook maar aan om zelf een beetje warm te blijven (en tja fikkie stoken blijft leuk...)
360c4b0d9424f3819110236511e5e1ad.jpg


Vlak voor het inpakken
039d986a39c3c8cde3b3da5d493a7024.jpg


85 graden. Nog even terug op de Q met wat bbqsaus voor een lekker velletje
364fdafcfce6a6be7ca698e3ac83a553.jpg


Klaar!
3e076a4815b25ac587e45aae9302394f.jpg


Lekker lekker!
6421a93e573a205702475a86b5dfaba4.jpg

bf0c559bc7596c6ba15d3558c7772d58.jpg


Er is flink van gesmuld en wat er over was heb ik maandag nog meegenomen naar Mn werk. Vonden mijn collega's heel vervelend

Kon merken dat dit de 2e poging was. Alles verliep een stuk gecontroleerder. Temperatuur bleef mooi stabiel dus weer voor herhaling vatbaar!

Binnenkort maar eens ribbetjes gaan proberen. Die staan ook al heel lang op Mn lijstje!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er meer dan lekker uit! Broodje erbij, wat koolsla erop. Yum

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Altijd lekker pulled pork! Ik heb wel een vraagje over het opbinden, waarom heb je dat gedaan?
En het uit de folie terugleggen op de barbecue moet je pas doen als hij echt helemaal gaar is, bij meer dan 88?. Door het eerder te doen stort je kerntemperatuur in omdat het vocht aan de buitenkant verdampt wordt en dus zul je nooit de hele zachte sturctuur krijgen tenzij je wacht tot hij weer de 88?C of meer aantikt.
 
noskos zei:
En het uit de folie terugleggen op de barbecue moet je pas doen als hij echt helemaal gaar is, bij meer dan 88?. Door het eerder te doen stort je kerntemperatuur in omdat het vocht aan de buitenkant verdampt wordt en dus zul je nooit de hele zachte sturctuur krijgen tenzij je wacht tot hij weer de 88?C of meer aantikt.

De instructies bij BBQ helden houden iets lagere temp aan, zie ik. Bij 70 in de folie, bij 85 uit de folie en dan tot 88 op de Q.
 
bulderdoos zei:
noskos zei:
En het uit de folie terugleggen op de barbecue moet je pas doen als hij echt helemaal gaar is, bij meer dan 88?. Door het eerder te doen stort je kerntemperatuur in omdat het vocht aan de buitenkant verdampt wordt en dus zul je nooit de hele zachte sturctuur krijgen tenzij je wacht tot hij weer de 88?C of meer aantikt.

De instructies bij BBQ helden houden iets lagere temp aan, zie ik. Bij 70 in de folie, bij 85 uit de folie en dan tot 88 op de Q.
Klopt inderdaad. Ik heb me aan hun beschrijving gehouden maar sta zeker open voor suggesties!
Ik vond de PP ook telkens wel vrij 'stevig' en zal bij de volgende poging de suggesties van Noskos eens toepassen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Wat betreft het uitpakken bij 85 en dan weer terugleggen, ben ik het met Noskos eens. Naast dat je kerntemperatuur instort en er dus veel vocht verdampt, weet je ook niet hoelang het nog duurt voor je de 88 aantikt. Bij de wedstrijd-methode breng je de glaze aan bij 74gr/na 5 uur, 2 uur later inpakken en uitpakken bij 88-90gr. De bereidingstijd is hierdoor redelijk constant.
 
Gratz met knorrie!
 
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Wat betreft het uitpakken bij 85 en dan weer terugleggen, ben ik het met Noskos eens. Naast dat je kerntemperatuur instort en er dus veel vocht verdampt, weet je ook niet hoelang het nog duurt voor je de 88 aantikt. Bij de wedstrijd-methode breng je de glaze aan bij 74gr/na 5 uur, 2 uur later inpakken en uitpakken bij 88-90gr. De bereidingstijd is hierdoor redelijk constant.
Kijk die wedstrijdmethode ook maar gelijk gebookmarked! Voor de volgende keer maar eens gebruiken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Wat betreft het uitpakken bij 85 en dan weer terugleggen, ben ik het met Noskos eens. Naast dat je kerntemperatuur instort en er dus veel vocht verdampt, weet je ook niet hoelang het nog duurt voor je de 88 aantikt. Bij de wedstrijd-methode breng je de glaze aan bij 74gr/na 5 uur, 2 uur later inpakken en uitpakken bij 88-90gr. De bereidingstijd is hierdoor redelijk constant.

Ik heb dit inderdaad ook een keer gedaan. Na het uitpakken heeft hij er nog dik 4 uur op moeten liggen  :). De temperatuur steeg toen het uur niks, maar daalde eigenlijk alleen maar.
 
Peter v zei:
Ceriel zei:
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

Ik heb dit inderdaad ook een keer gedaan. Na het uitpakken heeft hij er nog dik 4 uur op moeten liggen  :). De temperatuur steeg toen het uur niks, maar daalde eigenlijk alleen maar.

Aiii. Zou me aardig frustreren


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan