- Berichten
- 358
Milde rub PP
- 5 EL paprikapoeder
- 6 EL bruine basterdsuiker
- 2 EL rietsuiker
- 1 TL zwarte peper
- 2 TL mosterpoeder
- 2 TL uienpoeder
- 1 TL knoflookpoeder
- 1 TL gemberpoeder
Op hemelvaart dag ook geprobeerd maar deze mislukt omdat ik ongeduldig was..
De varkensnek 1 dag ervoor uitdooid en nog wat marinade geinjecteerd en de nacht laten liggen.
Rookhout kersen, 2 stukken toegevoegd.
Q aangestoken en op 115 graden gebracht, de nek erop gelegd, de temp zakte iets maar liep daarna toch weer op naar 115 graden.
De rest alles volgens Noskos wedstrijd PP.
Bij een kerntemperatuur van 74 graden de glaze erop en toen 2 uur laten liggen op de Q.
Daarna het vlees ingepakt in alufolie en terug op de Q, en gewacht tot kern 88 graden.
Vlees uitgepakt en het sap opgevangenen en saus gemengd. Het vlees weer ingepakt en laten liggen voor 1,5 uur.
En toen kon het echte werk beginnen.. het pullen en dit keer zonder problemen.
Op stokbrood met de saus: Het resultaat was nu wel goed
B-) Gelukkig hebben wij de foto's nog...
Zaterdag opgehaald in de Markthal Rotterdam en meteen gebruikt.
Verse lading kool erin
Het houtskool van de vorige avond was toch niet helemaal uit/afgekoeld. de zak begon te roken.. oeps. Gelukkig nog een stalen braadslee voor de opvang.
Aan de start om 10.45
Glaze erop
Yess 88 graden
Inpakken die handel
Uitgepakt en sap opgevangen
En weer ingepakt
Na 1,5 uur wachten en het was 18:00 uur
Zonder problemen uit elkaar getrokken B-) nu wel :blush:
Wat groen erbij
Extra saus erbij
Ronde 2
- 5 EL paprikapoeder
- 6 EL bruine basterdsuiker
- 2 EL rietsuiker
- 1 TL zwarte peper
- 2 TL mosterpoeder
- 2 TL uienpoeder
- 1 TL knoflookpoeder
- 1 TL gemberpoeder
Op hemelvaart dag ook geprobeerd maar deze mislukt omdat ik ongeduldig was..
De varkensnek 1 dag ervoor uitdooid en nog wat marinade geinjecteerd en de nacht laten liggen.
Rookhout kersen, 2 stukken toegevoegd.
Q aangestoken en op 115 graden gebracht, de nek erop gelegd, de temp zakte iets maar liep daarna toch weer op naar 115 graden.
De rest alles volgens Noskos wedstrijd PP.
Bij een kerntemperatuur van 74 graden de glaze erop en toen 2 uur laten liggen op de Q.
Daarna het vlees ingepakt in alufolie en terug op de Q, en gewacht tot kern 88 graden.
Vlees uitgepakt en het sap opgevangenen en saus gemengd. Het vlees weer ingepakt en laten liggen voor 1,5 uur.
En toen kon het echte werk beginnen.. het pullen en dit keer zonder problemen.
Op stokbrood met de saus: Het resultaat was nu wel goed

Zaterdag opgehaald in de Markthal Rotterdam en meteen gebruikt.
Verse lading kool erin
Het houtskool van de vorige avond was toch niet helemaal uit/afgekoeld. de zak begon te roken.. oeps. Gelukkig nog een stalen braadslee voor de opvang.
Aan de start om 10.45
Glaze erop
Yess 88 graden
Inpakken die handel
Uitgepakt en sap opgevangen
En weer ingepakt

Na 1,5 uur wachten en het was 18:00 uur
Zonder problemen uit elkaar getrokken B-) nu wel :blush:
Wat groen erbij
Extra saus erbij
Ronde 2
