Vorig weekend voor het eerst pp gemaakt. Had een mooi stuk van ongeveer 3 kg van slagerij Aalvink.
Deze injector heb ik gebruikt.
Deze ontdaan van de huid.
De southern succor pork rub a la Noskos.
een nachtje in de koelkast
Als rook hout heb ik 2 blokjes kersen en 1 hand vol pecan. en later nog 1 blokje kersen erbij gedaan.
de boel ge glazed met 1/2 cup blueshog(50/50 rood/blauw) 2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels honing.
ff inpakken natuurlijk
uurtje laten rusten en pullen maar.
heerlijk op een broodje met gekocht cowlesla salade (niet de noskos saus erover/door gedaan)
Gelukkig was er nog wat over en dit dus gelijk gevacumeerd.
Wat is dit lekker!!! Gelijk wat mensen laten proeven en die vonden het super. Kortom dit gaan we vaak maken.
Hier nog even wat tijden met temperaturen:
Tijd Bbq Vlees
9:15 113 12
10:15 122 41
11:15 122 63
12:15 123 71
13:15 118 74 moppen
14:15 121 75
15:15 119 78 inpakken
16:15 122 81
16:50 125 88
Aangezien ik een beetje de temperaturen van andere in de gaten hield dacht ik dat deze run veel te hard ging maar gelukkig wist Frits en ...(dennis??) mij gerust te stellen, Waarvoor dank!!
Het was hartstikke leuk om te doen echter vond ik de injector maar een waardeloos ding.. je kunt hem geen eens vol zuigen want dan loopt 3 kwart er al gewoon weer uit... X( En wat ik al meer gelezen had is mij ook overkomen... het werd een smeerboel.
Ik heb nog wel regelmatig(ook met spareribs soms) dat wanneer je vlees er uit moet halen om te moppen of wat dan ook dat wanneer je daarmee klaar bent en alles weer op zijn plek lig dat de temperatuur als een gek om hoog schiet en dat je dan alle zeilen bij moet zetten om deze weer naar beneden te krijgen en dan ook niet te laag.... Heeft hier iemand nog tips voor??

Deze injector heb ik gebruikt.

Deze ontdaan van de huid.

De southern succor pork rub a la Noskos.


een nachtje in de koelkast


Als rook hout heb ik 2 blokjes kersen en 1 hand vol pecan. en later nog 1 blokje kersen erbij gedaan.


de boel ge glazed met 1/2 cup blueshog(50/50 rood/blauw) 2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels honing.

ff inpakken natuurlijk

uurtje laten rusten en pullen maar.

heerlijk op een broodje met gekocht cowlesla salade (niet de noskos saus erover/door gedaan)


Gelukkig was er nog wat over en dit dus gelijk gevacumeerd.

Wat is dit lekker!!! Gelijk wat mensen laten proeven en die vonden het super. Kortom dit gaan we vaak maken.
Hier nog even wat tijden met temperaturen:
Tijd Bbq Vlees
9:15 113 12
10:15 122 41
11:15 122 63
12:15 123 71
13:15 118 74 moppen
14:15 121 75
15:15 119 78 inpakken
16:15 122 81
16:50 125 88
Aangezien ik een beetje de temperaturen van andere in de gaten hield dacht ik dat deze run veel te hard ging maar gelukkig wist Frits en ...(dennis??) mij gerust te stellen, Waarvoor dank!!
Het was hartstikke leuk om te doen echter vond ik de injector maar een waardeloos ding.. je kunt hem geen eens vol zuigen want dan loopt 3 kwart er al gewoon weer uit... X( En wat ik al meer gelezen had is mij ook overkomen... het werd een smeerboel.
Ik heb nog wel regelmatig(ook met spareribs soms) dat wanneer je vlees er uit moet halen om te moppen of wat dan ook dat wanneer je daarmee klaar bent en alles weer op zijn plek lig dat de temperatuur als een gek om hoog schiet en dat je dan alle zeilen bij moet zetten om deze weer naar beneden te krijgen en dan ook niet te laag.... Heeft hier iemand nog tips voor??