Kip, maar dan net ietsje anders. Benodigdheden:
1 hele kip
Rub, kun je oneindig mee vari?ren, wat je zelf lekker vind.
Olie
Wildschaar
Zware pan met steel
Huishoudfolie
Voor de rub heb ik de Verstegen oven rub gekozen. Ik heb 9 el rub gemengd met ongeveer 3 el olie. De olie heb ik er op gevoel in gegoten, moeilijk aan te geven hoeveel het precies was. Ik heb er nog 1el pittige paprika poeder bij gedaan en hiermee wat bestrooit, dat zal straks voor wat kleur zorgen en ik denk ook de smaak wel ten goede komen. De paprika poeder staat niet op de foto, die heb ik er later bij verzonnen.
Nu de kip:
Leg de kip op wat huishoudfolie of een houten snijplank op het aanrecht. Verwijder met de wildschaar de ruggengraat.
Vouw de kip open en verwijder met de schaar de ribbetjes.
Draai de kip om en maak voorzichtig het vel los, ook bij de poten. Verdeel de rub onder het vel. Zorg dat alles goed geraakt wordt. Bedek de kip met huishoudfolie.
Nu komt de pan in beeld. Mep met de bodem van de pan de kip plat. Hoe zwaarder de pan hoe beter. Laat je maar helemaal gaan. Gooie alle oude frustraties er uit, de kip voelt het echt niet meer.
De bedoeling is dat hij mooi plat wordt zodat hij straks op de Q gelijkmatig gaard.
Nu terug in de koelkast om te laten marineren. Een paar uurtjes moet genoeg zijn. De kruiden zijn er denk ik wel in gemept.
Indirect op de Q 200 C beginnend met de poten richting de kolen ongeveer een uur garen. Na een half uur de kip even omdraaien. Op het laatst nog even grillen boven de kolen voor een lekker korstje. Ik ben gaan grillen bij kerntemperatuur 80 C
Het resultaat was perfect, voor ons is dit een blijvertje.
1 hele kip
Rub, kun je oneindig mee vari?ren, wat je zelf lekker vind.
Olie
Wildschaar
Zware pan met steel
Huishoudfolie

Voor de rub heb ik de Verstegen oven rub gekozen. Ik heb 9 el rub gemengd met ongeveer 3 el olie. De olie heb ik er op gevoel in gegoten, moeilijk aan te geven hoeveel het precies was. Ik heb er nog 1el pittige paprika poeder bij gedaan en hiermee wat bestrooit, dat zal straks voor wat kleur zorgen en ik denk ook de smaak wel ten goede komen. De paprika poeder staat niet op de foto, die heb ik er later bij verzonnen.
Nu de kip:
Leg de kip op wat huishoudfolie of een houten snijplank op het aanrecht. Verwijder met de wildschaar de ruggengraat.


Vouw de kip open en verwijder met de schaar de ribbetjes.

Draai de kip om en maak voorzichtig het vel los, ook bij de poten. Verdeel de rub onder het vel. Zorg dat alles goed geraakt wordt. Bedek de kip met huishoudfolie.

Nu komt de pan in beeld. Mep met de bodem van de pan de kip plat. Hoe zwaarder de pan hoe beter. Laat je maar helemaal gaan. Gooie alle oude frustraties er uit, de kip voelt het echt niet meer.
De bedoeling is dat hij mooi plat wordt zodat hij straks op de Q gelijkmatig gaard.
Nu terug in de koelkast om te laten marineren. Een paar uurtjes moet genoeg zijn. De kruiden zijn er denk ik wel in gemept.

Indirect op de Q 200 C beginnend met de poten richting de kolen ongeveer een uur garen. Na een half uur de kip even omdraaien. Op het laatst nog even grillen boven de kolen voor een lekker korstje. Ik ben gaan grillen bij kerntemperatuur 80 C

Het resultaat was perfect, voor ons is dit een blijvertje.
