BasBQ
Beef en Steak

Pork Brisket

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Hoi,

zoals je misschien weet zoek ik vaak leuke producten voor de barbecue en zo vond ik laatst een pork brisket.
Misschien zul je zeggen, een wat?

h8k-1TFumNsjTMCMZVpKQcmQgfyLw4EoGPR0nUFTbSs7G4EUqpr79_xX3H6wZNKb8sUfYUqbjITfUbQ5QUxMkRYgWB07W7PDyHa1xdR4pv0qHrKsW4Ay6TGu7W2b5GLhhzGLvg=w640-h361-no


Een pork brisket bestaat natuurlijk niet maar een 'gewone' brisket is van de borstplaat
van het rund en een varken heeft ook een borstplaat/borstlap dus kun je dit ook een pork brisket noemen.

6b3CpWW4y2K_ofdRO21wLYIMM91gfNZaGs_jscXSVzDA7YOf0Iwuy35U2b850vfWmgpQawjP_UBGGhIx9AntRWP3apFsaAx9g4gwDHIHSiG3utr2X0aoVe-lfUPIJLDfo5d1Zw=w640-h361-no


Mijn brisket zat in een lekkere pulled pork rub en de beentjes van het varkens krabbetje zaten er nog op wat ik wel leuk vond.

4M1wlEmNH_gYiw0DNJAi6k1HkQ0BhVXpzcdsXeEc2p3JbtDSry8G-X3vLTL0O4fX07JTSONsVG2kfUah7r4v3D5gFIlZ9nL_948ryZhPehZyQI8hB8sk3_LUBFNd9E00rRwZ2w=w640-h361-no


De barbecue indirect ingedeeld en opgestookt naar een temp tussen de 100 en 125?C. en wat appel hout toegevoegd.

nOlyYP6mNpDtLOmE8NuPPjL9WHuPGG48zcgy2lXtZLxc_MsjdyUlLKRYeG2mjbc5ggqJCGHIyxVLX_-Q4Xq64A4szhO2ZDsUyaJOtu0c-a0aFQI5B8rQVA6evY_09t68Jdevsg=w640-h361-no


En natuurlijk vind ik het leuk om tussendoor eens onder die klep te kijken.
Bij een kern van 75?C. ging mijn stukje vlees losjes in de folie en heb hem door laten garen naar 88-90?C.

GT6sbVMvE1nHGk7rWgxWGePeS1Rt9_n1zqDiuWMwXjd0annObzPGjrrKmK0zosvOJ9uQtGzp_2rc_MZso3XnaoMc7pfnzYFjdDIt6pAx0JtIqhDZ3BfwMigQaF0YZYbvKJ1esQ=w640-h361-no


Nog een half uurtje rusten daarna en kon ik gaan snijden.

Iv6-Tlw3V5BvdreMlKj0J8zfdUkRdpMZHjVCyKGrMHbbz79GIcDEc2WU-SrIB20huJP9vAMstsh4vpsRLJ1ToC5KbZGGMFqe6urYKUpYvypkn5FghArIHycv4I4GuHQR1bgmgg=w640-h361-no


Het vlees was erg mals.

qHVACRHON40aMBC682oqitW5gmvx5jZPI9AbmBkBkCDrPQnnL-8YZIC-68NnMgxSWpMawOYx3SOX_PvWtnAImNUcUXsQBPUsljcAldW4lyg3sGdQbys3N6-apbvz9C7BFPqDUA=w640-h361-no


Sappig en de geur was fantastisch.

-oRjcc8jXO8ScDBKLaJi1bWLe12XGaSDbc91JJueChfZt0E8Am0-fhRYLoQDYslRUQKP0u1o3hCi21jkbaU4IDOHgaf0DNbvQ4kekvaEZOXhT8H2otNOl2_6VFJCKe-sKmqsCg=w640-h361-no


Lekker bordje opgemaakt met wat rucola, olijven, tomaat, oregano en weer een nieuwe ervaring rijker  ;)

Ik zou zeggen bedankt voor het kijken en tot BensBQ

De snelle weergave kun je kijken op:
https://www.facebook.com/BensBQ/videos/457013447977121/

of kijk de hele video op:
https://www.youtube.com/watch?v=cwTa1O7nWUA

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ




 
Mooi!
 
Kijk das weer eens wat anders, had ik wel willen proeven :)
 
Lijkt mij erg lekker

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ziet er erg lekker uit.
Even een vraagje, is dit ook niet de borst van het varken waar wij een Picnik van maken? :-?
Ook een heerlijk stuk vlees  :) !
 
Ziet er goed uit. Inspiratie!
 
Hans zei:
Ziet er erg lekker uit.
Even een vraagje, is dit ook niet de borst van het varken waar wij een Picnik van maken? :-?
Ook een heerlijk stuk vlees  :) !

klopt Hans, bij het uitsnijden van een varken op de Hollandse methode zit de borstplaat nog op de schouder en die heb ik gebruikt.
Op de bbq methode, Amerikaanse manier blijft een gedeelte op picnic zitten ;-)
 
Nice
 
Ziet er top uit. Lekker
 
Lekker hoor!
 
een beef brisket is ook gewoon een runder borstlap / hachee vlees in de volksmond  ;)
[/quote]


En Ozooooo lekker.  :D :D :D !
 
Terug
Bovenaan Onderaan