BasBQ
Beef en Steak

Pork Birthday Linner (Lockdown editie)

 
 

Bramster

Gemarineerd
Berichten
1.852
Hoi mede bbq fanaten,

Pork Linner; Pulled Pork en Paris Pork Belly between lunch en dinner en nog wat andere gerechten. Helaas iets anders dan gepland. Vandaar de Lockdown versie!

Het is alweer een tijd geleden dat ik een gerecht gepost heb. Dat wil niet zeggen dat ik niet gebbqed heb, maar dat ik gewoon lui ben geweest met foto’s maken. 😆

Maar vandaag toch weer echt een nieuwe post!
Waarom!? Omdat de lockdown begonnen is en ik mijn verjaardag zou vieren.
Nou dat betekende dat het allemaal toch iets anders ging dan gepland. Toch maar wat mensen afgebeld dit weekend ondanks dat het eten al in huis was. Super ongezellig maar ja je moet wel proberen verstandige keuzes te maken. Ondanks dat wel de schoonouders en ouders laten komen!

Gisteren druk bezig geweest met het voorbereiden. Hierbij de foto’s van het festijn! Foto’s zeggen immers meer dan woorden.

Zaterdagochtend procureur gehaald en de rub aangebracht en de bbq voorbereid:
B4C23524-4680-4E48-8546-BBE7074952F5.jpeg
Kamado opgestookt, en de procureur op de bbq samen met een mooi stuk buikspek.
1FA5299C-6A06-4F32-B27B-B8C006B803F4.jpeg
Even inpakken tijdens de stall:
F27B266B-CC5C-4E02-92EB-DCAC048527E2.jpeg
En daarna even lekker afgelakt met een oosterse variant met hoisin saus, soya saus, honing en nog wat kruiden:
A788E754-546F-4323-8E6E-990B785C9E0E.jpeg
En dan tijd om te pullen en een stukje te proeven van zowel de Paris porkbelly en de pulled pork! Voordeel als je de chef bent 😎:
57591A19-5188-4AC5-AAB8-8A739B0F4C02.jpeg
1C5CB4E0-5DFE-4557-A412-348F35F4BBD0.jpeg
0AADBC59-8704-471E-A01F-B68881F82ECE.jpeg
Dit alles was dus de voorbereiding van gisteren. Maar ja niet iedereen wil varken eten (ik snap het ook niet 🤭) en ik had nog wat meer gerechten om klaar te maken. Dus vanochtend kon ik weer aan de gang! Dus tijd om de Pulled Pork op te warmen en Bobby Flay Zalm te bereiden:
755DDAA0-A306-4546-8C59-A3E01D389DBA.jpeg
Ik had teveel zalm dus de helft van de zalm op de ketel om koud te roken voor de komende week:
48103AC2-35B6-41E6-A162-1549F4738711.jpeg
1e gang mocht er wezen! Wat een heerlijke combinatie van vlees en vis. de andere helft van de pulled pork niet eens geserveerd en kon zo de vriezer in. Wat blijft dat toch enorm lekker Pulled pork op een bolletje. En ook de zalm was genieten:
DF82DB35-0D8E-40F9-A905-2F19DB97FE7B.jpeg
Maar ik had ook nog de 2de gang. De Paris Pork belly. Wat zalig zeg!!!!! De andere helft niet geserveerd en bewaard in de koelkast. Ook nog wat Kip met oosterse saus bereidt om bij dezelfde smaak sensatie te blijven:
EA7E70AB-72D8-49A1-B3A2-8CF3D21BEA71.jpeg
B4741971-A249-4537-A8F8-6D554D42BE2E.jpeg
Oh en dan nog een toetje! Ja lekker toch! 😋 Suikerbroodpudding met geflambeerde rumrozijnen volgens het recept van Noskos met een toefje slagroom en bourbon vanille ijs:
483100CE-3304-476B-AF0B-1508C7094D8C.jpeg
2DD0869F-3637-419E-A1B3-A20F14D0851B.jpeg


Het was een feestmaal! Maar helaas heb ik zoveel over en dat vind ik toch wel erg zonde. Ik had het graag met anderen gedeeld. Vandaar dat ik ook de gehele rapportage met alle gerechten met jullie wilde delen en niet alleen de Pulled Pork en Paris Pork Belly. Het enige positieve wat ik kan bedenken is dat ik de komende lockdown dagen in ieder geval niet zal verhongeren. 😏

Bedankt voor het volgen en blijf gezond allemaal.

Groeten,
Bram
 
Gefeliciteerd in ieder geval. Jammer dat je feestje ingekrompen is . Maar je bent lekker bezig geweest 👍🏻
 
Dat is werkelijk een feestmaal!
 
Gefeliciteerd! En wat een maal!
 
Erg mooi gedaan!
Gefeliciteerd met je verjaardag.
 
Ten eerste gefeliciteerd met je verjaardag en wat een feestmaal. Genieten zeg!
 
Thanks! officieel pas dinsdag dus stiekem wat voorbarig. ;)
 
Fantastisch . Wat een maal.
Alvast gefeliciteerd! jij komt de week wel door

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Tuurlijk nog gefeliciteerd

Met als de restaurants zit je met een overschot van eten nu.
Gelukkig hebben jullie van deze maaltijd kunnen genieten
 
Terug
Bovenaan Onderaan