Beef en Steak

Pork belly burnt ends

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hies
  • Startdatum Startdatum
 

Hies

Sprokkelaar
Berichten
45
Even een vraagje.

Ik heb vandaag een kilootje buikspek gehaald om de burnt ends te proberen!

Nu heb ik verscheidene keren pulled pork en spare ribs low & slow bereid, en dan rub ik het vlees en laat het vervolgens een nacht intrekken. Ik lees dit bij burnt ends recepten eigenlijk helemaal niet.

Wat is het advies? Rubben en een nacht in de koelkast? Of is dat bij burnt ends niet nodig omdat het kleine stukjes zijn?
 
Burnt ends rub ik meestal niet te lang van te voren. Maar het zal geen kwaad kunnen. Wellicht dat het teveel vocht onttrekt als het te lang in de rub zit...

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Ik heb ze in een ziplock zak gedaan. Goed in de rub gezet. En dan een nachtje in de koeling marineren. De volgende dag op de Q. Resultaat was super.
 
Ik zet dingen nooit langer dan een paar uur van te voren in de rub tegenwoordig.
Het zout uit je rub gaat een reactie aan met je vlees. Eerst trekt het vocht eruit, dat wordt dan een pekel en weer opgenomen.
Als je kort van te voren je kruiden aanbrengt en het vlees op de barbecue legt dan gebeurt dat nog niet.
 
Na jullie reacties gelezen te hebben, heb ik besloten de varkensbuik zojuist pas te rubben.

In blokjes gesneden, alhoewel sommige blokjes meer rechthoekjes werden, in de rug gelegd en nog even in de koelkast terwijl ik de boel buiten voorbereid.

Hoop dat het wel nog wat opentrekt, want dit is maar een droevig beeld. Ach, het is in ieder geval droog!
87a0b5f4259d3581a8d53545797af7a1.jpg
49c8221ac4ea28001d51e9c09356039b.jpg
e06e8447be288923d66c19c9b52d3438.jpg
faeb7ec26d581c4008553843d0ae5094.jpg
f470a2c9c11d61e2c820f8f7337b08cc.jpg
 
De Q staat er klaar voor. Nu op temp laten komen, het (kersen)hout laten roken en dan de blokjes erop!
573d5f2d157012b75b2e31d1c7e9fc76.jpg
fb3b7a98f22159690866a20aff2b634c.jpg
 
Ja, die smokerbox gebruik ik niet goed zo denk ik. Moet direct op de kolen. Maar dat gaat lastig met zo'n snake. Dus maar wat snippers op de kolen en een alufolie pakketje gemaakt.

Spek erop en we're off!
59af3388a1688d643e10b999e211b005.jpg
a32c34ffb9bb6915fce7652e48f21e4f.jpg
 
Na het openen van de ketel en het erop leggen van het spek, kr?ipt de temp omhoog als een slak. Nu al 15 minuten en zit pas op 85?. Hoop dat ie de 120-130 haalt met deze snake.

Tips??
 
Meh.. duurt te lang, gaat te langzaam. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan. Maar ik heb het rooster eraf gehaald en nu een paar extra kooltjes op de snake gelegd en weer wat in de starter. Hopen op een beter vervolg!
 
Geen probleem. Het vlees kan wel wat hebben. Rustig aan zo kan je er langer van genieten

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Enig idee wat de temperatuur van de blokjes moet zijn? Kan dat moeilijk terugvinden, alleen tijdsaanduiding. Maar daar heb ik nu ivm de onderbroken run niet heel veel houvast aan.

Net een probe in een blokje gestoken en de temp lijkt op 102 te staan..
8e9c409182bc5caf229b728d0f653d8d.jpg
 
Temperatuur van de blokjes kan vertekenen omdat de probe er niet helemaal in zit. Een half uurtje extra kan weinig kwaad. Of het tweede deel iets verlengen als de bbq op temperatuur is

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Precies, dat maakt het lastig te beoordelen. Ze hebben nu een uur op de Q gelegen met een temp tussen de 85-95 en een uur op 120-130. Nog een uurtje zo laten liggen en dan in de bak met boter, suiker en honing?
 
Een uurtje later (rond 14.40) dekseltje open en tadaaa! Misschien net iets te ver, maar ik ben al lang blij dat de run weer opgepakt kon worden. In een ovenschaal, boter, basterdsuiker en honing erbij, afdekken met alufolie en wachten tot 16.30 voor de laatste bewerking!

Daarna staat er nog een Funky BCC op de planning voor het avondeten ...!
ab4ea305744fa0bdd729acd9f2e7565e.jpg
638608014ec19efdb971703452cf2cc5.jpg
 
Die zijn niet te ver hoor. Zien er perfect uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Gaat lekker ;)
 
En klaar! Smaak is heerlijk! Niet boterzacht... althans, het vet is boterzacht, maar het vlezige niet. Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn?
69278158be3caa24f584fb084b488adb.jpg
b6c0c40b2319e79b669f6054e25f2947.jpg
 
Lekker!! Volgende keer de temperatuur sneller op orde en dan zijn ze perfect. Maar zo smaken ze ook wel.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan