Afgelopen zaterdag burnt ends van buikspek gemaakt volgens recept van Noskos : https://www.bbq-nl.com/2017/07/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek.html
Begonnen met een stuk buikspek van ruim twee kilo (bij Hanos), in blokken van ca 5 cm gesneden :
Daarna ruim een dag van te voren al in de rub gezet, om het goed in te laten trekken :
Zaterdag kon alles op de WSM voor een rooksessie van 3 uur:
Na een uur of twee was het al behoorlijk bruin :
Tenslotte nog een uur of twee in een afgedekte bak met boter, suiker en honing:
En vervolgens nog een kwartier in de BBQ saus laten karamelliseren :
Het resultaat is ongelooflijk lekker! Een explosie van smaak! Een nieuwe klassieker!
Begonnen met een stuk buikspek van ruim twee kilo (bij Hanos), in blokken van ca 5 cm gesneden :
Daarna ruim een dag van te voren al in de rub gezet, om het goed in te laten trekken :
Zaterdag kon alles op de WSM voor een rooksessie van 3 uur:
Na een uur of twee was het al behoorlijk bruin :
Tenslotte nog een uur of twee in een afgedekte bak met boter, suiker en honing:
En vervolgens nog een kwartier in de BBQ saus laten karamelliseren :
Het resultaat is ongelooflijk lekker! Een explosie van smaak! Een nieuwe klassieker!