BasBQ
Beef en Steak

Pork Belly burnt ends

 

Roker

Kooltjesharker
Berichten
121
Afgelopen zaterdag burnt ends van buikspek gemaakt volgens recept van Noskos : https://www.bbq-nl.com/2017/07/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek.html

Begonnen met een stuk buikspek van ruim twee kilo (bij Hanos), in blokken van ca 5 cm gesneden :





Daarna ruim een dag van te voren al in de rub gezet, om het goed in te laten trekken :



Zaterdag kon alles op de WSM voor een rooksessie van 3 uur:



Na een uur of twee was het al behoorlijk bruin :



Tenslotte nog een uur of twee in een afgedekte bak met boter, suiker en honing:



En vervolgens nog een kwartier in de BBQ saus laten karamelliseren :



Het resultaat is ongelooflijk lekker! Een explosie van smaak! Een nieuwe klassieker!
 
Ook een van mijn favorieten! Zien er mooi uit; water loopt in de mond.

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Te lekker staat ook hoog in mijn top 10...
 
Ze zien er heerlijk uit!
Toevallig afgelopen zaterdag ook gemaakt.
Idd ongelofelijk lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik heb gelijk de buikspek uit de vriezer gehaald , ik moet dit ook proeven :D
 
robbertbbb zei:
Cool. Hoe heet heb hem gerooktt?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Rond de 120 graden!
 
Ziet er heerlijk uit die Pork Belly burnt ends, spek is toch wel een van mijn grote favorieten.
 
Je hebt me ge?nspireerd en mijn eerste PB Burnt Ends was ook een succes. Met maple syrup weliswaar, maar fantastisch. Bedankt voor de tip!!!
Paul


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk. Op de to do gezet...


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
RvH6511 zei:
Ziet er goed uit en zoals het er nu naar uitziet ga ik dit zondag maken. (zaterdag al kruiden en laten intrekken)

Zojuist het varkentje in de kruiden gezet en weggezet in de koelkast.
Morgen gaat het gebeuren. Gezien de bereidingstijd wordt dat nog uitslapen ook. :D

Na heerlijk te hebben uitgeslapen maar eens gestart met de BBQ voor te bereiden:
n561TgE.jpg


Wat rookhout toegevoegd, tussen de kolen en 2 stukjes op de kolen:
naV3O9w.jpg


BBQ aangestoken en het gemarineerde vlees gepakt en op de BBQ gelegd:
LPqCFIE.jpg


j3dynbY.jpg


En nu maar wachten 2 tot 2,5 uur dus om 14.30 uur mogen ze eraf en in de schaal.
 
Inmiddels zijn we ruim 2 uur verder en heb ik weer een update.
Varkentje ziet er perfect uit:
glawiMB.jpg


ingredi?nten had ik al klaar gezet:
GSeMFIB.jpg


en vervolgens aangebracht:
CpUsstt.jpg

ziet er inmiddels "Fingerlicking"  uit  :D

qKR9kW6.jpg


aluminium folie erover en weer terug op de BBQ en nu maar weer 2 uur wachten. ;) ;)
3EHpmvY.jpg

 
En weer een stapje verder in het proces, het insmeren met BBQ saus voor de laatste fase. Als BBQ saus gebruik ik de pineapple-Jalapenos saus.
EHEXWhu.jpg


Nog 15 tot 30 minuten en dan kunnen we aanvallen. De geur is in ieder geval al niet te versmaden.... :p :p :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan