Beef en Steak

Porchettanet niet

 
 

MidVe

Pitmaster
Berichten
669
Bij de Makro een varkensbuik met zwoerd gescoord. De zwoerd ingeprikt en met flink zout een nachtje laten staan.
IMG_4379.jpeg


Vanochtend gevlinderd, en stukje zwoerd verwijderd zodat dit niet meegerold werd.
IMG_4382.jpeg


Kruidenmengsel met tijm, rozemarijn, salie (alles uit eigen tuin) met knoflook, zout, peper en sinaasappelrasp.

IMG_4384.jpeg


Aan het spit indirect bij 150 graden. Na ca. 3 uur een kerntemperatuur van 80 graden C.

Daarna even flink opstoken voor een korstje.

IMG_4387.jpeg

Het korstje was net niet helemaal gelukt, net te weinig brandstof gebruikt, maar qua smaak was dit wel een voltreffer.
 
Laatst bewerkt:
Ondanks het korstje wat niet helemaal is gelukt Midve ziet het er smakelijk uit 👌🏻
 
Porchettaaaaaah... zalig!
 
Porchetta is altijd mooi! Chiabatta grillen, lekker broodje 😋.
 
Porchetta :love::love::love::love::love:
Misschien wel het lekkerste wat je met buikspek kunt maken.

Tip voor volgende keer
Mocht je niet genoeg hitte hebben voor een knapperig korstje, dan werkt het heel goed om er even met een gasbrander overheen te gaan.

Overigens Is porchetta zonder zwoerd ook erg lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan