Beef en Steak

Porchettanet niet

 
 

MidVe

Pitmaster
Berichten
663
Bij de Makro een varkensbuik met zwoerd gescoord. De zwoerd ingeprikt en met flink zout een nachtje laten staan.
IMG_4379.jpeg


Vanochtend gevlinderd, en stukje zwoerd verwijderd zodat dit niet meegerold werd.
IMG_4382.jpeg


Kruidenmengsel met tijm, rozemarijn, salie (alles uit eigen tuin) met knoflook, zout, peper en sinaasappelrasp.

IMG_4384.jpeg


Aan het spit indirect bij 150 graden. Na ca. 3 uur een kerntemperatuur van 80 graden C.

Daarna even flink opstoken voor een korstje.

IMG_4387.jpeg

Het korstje was net niet helemaal gelukt, net te weinig brandstof gebruikt, maar qua smaak was dit wel een voltreffer.
 
Laatst bewerkt:
Ondanks het korstje wat niet helemaal is gelukt Midve ziet het er smakelijk uit 👌🏻
 
Porchettaaaaaah... zalig!
 
Porchetta is altijd mooi! Chiabatta grillen, lekker broodje 😋.
 
Terug
Bovenaan Onderaan