- Berichten
- 1.648
Vandaag een lang gekoesterde wens klaar gemaakt. Bij de Hanos in Delft een mooi stuk varkensbuik gekocht. Vanochend de huid kruislings ingesneden en de andere kant ingewreven met mengsel van koriander- en venkelzaad , chilivlokken, zout, ciroenrasp en olijfolie.
Appelrookhout in de smokerbox en toen die begon te roken de porchetta op de Q gelegd op 120gr. Na circa 4 uur was de kern 78 gr. Nog een halfuurtje laten garen en toen de Q zo hoog mogelijk gestookt. Op direct vuur blaren op de huid getrokken. Daar moet je wel bij blijven en niet zoals ik een telefoontje aannemen. Helaas was 1 stuk een beetje zwart geworden, rest van de huid was heerlijk krokant. Was een zeer geslaagd stuk vlees. Lekker met vermouth venkel (dank Sander voor het idee) en gekookte aardappels.
We hebben weer heerlijk gegeten.


Koriander-, venkelzaad, chilivlokken en zout goed fijnstampen.

Beetje citroen rasp erbij en masseren maar

Opbinden

Op de Q

Na 2,5 uur toch even gekeken

Blaren trekken

lekker met vermouth venkel

En die crispy huid is zo enorm lekker
Bedankt weer voor het kijken
Appelrookhout in de smokerbox en toen die begon te roken de porchetta op de Q gelegd op 120gr. Na circa 4 uur was de kern 78 gr. Nog een halfuurtje laten garen en toen de Q zo hoog mogelijk gestookt. Op direct vuur blaren op de huid getrokken. Daar moet je wel bij blijven en niet zoals ik een telefoontje aannemen. Helaas was 1 stuk een beetje zwart geworden, rest van de huid was heerlijk krokant. Was een zeer geslaagd stuk vlees. Lekker met vermouth venkel (dank Sander voor het idee) en gekookte aardappels.
We hebben weer heerlijk gegeten.


Koriander-, venkelzaad, chilivlokken en zout goed fijnstampen.

Beetje citroen rasp erbij en masseren maar

Opbinden

Op de Q

Na 2,5 uur toch even gekeken

Blaren trekken

lekker met vermouth venkel

En die crispy huid is zo enorm lekker
Bedankt weer voor het kijken