Zoals de titel zegt, work in progress. Ik ga morgen met de buurt BBQ'en.. Laat ik dat anders zeggen, we gaan burgers cremeren en stokbrood met knoflook naar binnen lepelen.
Daarom bedacht ik me, laten we die 28 mensen eens wat anders proeven dan zwarte droge bakken vlees (hamburger) en maak een mooi low&slow gerecht. Pulled Pork was een optie, maar tegen een uur of 20:00 met een biertje of wat in m'n bakkes 5 kilo vlees aan stukken scheuren leek me niet zo'n goede optie. Daarom: Porchetta!
Viel me meteen op, geen gerechten op dit forum! Oi.. Dus wat lopen zoeken en Google gebruiken en ik heb nu een soort van half-half van diverse recepten. Ik heb een stuk buikspek van 2 kilo besteld en die haal ik morgenvroeg (samen met de slachtoffers die gecremeerd worden) op. Die ga ik vlinderen en insmeren met een mengsel van salie (uit de tuin van de buren), tijm (uit de tuin van de buren), rozemarijn (klein beetje), knoflook, fijn uitje, pijnboompitjes, zout (beetje) en spek bij gebrek aan mortadello.
Oprollen en insmeren met wat olijfolie en zout. Dan op de WSM bij ongeveer 110 graden en wat kersenhout in de eerste uurtjes. Uur of 8 is de schatting (+70 graden).
Vraag:
Zit ik qua tijd goed, moet ik nog wat kruid toevoegen of is er een gouden tip.
Tevens, moet ik hem nog even een half uur op de OTX leggen van 180 graden voor de korst?
Alvast bedankt en ik hoop morgen wat plaatjes te posten
Daarom bedacht ik me, laten we die 28 mensen eens wat anders proeven dan zwarte droge bakken vlees (hamburger) en maak een mooi low&slow gerecht. Pulled Pork was een optie, maar tegen een uur of 20:00 met een biertje of wat in m'n bakkes 5 kilo vlees aan stukken scheuren leek me niet zo'n goede optie. Daarom: Porchetta!
Viel me meteen op, geen gerechten op dit forum! Oi.. Dus wat lopen zoeken en Google gebruiken en ik heb nu een soort van half-half van diverse recepten. Ik heb een stuk buikspek van 2 kilo besteld en die haal ik morgenvroeg (samen met de slachtoffers die gecremeerd worden) op. Die ga ik vlinderen en insmeren met een mengsel van salie (uit de tuin van de buren), tijm (uit de tuin van de buren), rozemarijn (klein beetje), knoflook, fijn uitje, pijnboompitjes, zout (beetje) en spek bij gebrek aan mortadello.
Oprollen en insmeren met wat olijfolie en zout. Dan op de WSM bij ongeveer 110 graden en wat kersenhout in de eerste uurtjes. Uur of 8 is de schatting (+70 graden).
Vraag:
Zit ik qua tijd goed, moet ik nog wat kruid toevoegen of is er een gouden tip.
Tevens, moet ik hem nog even een half uur op de OTX leggen van 180 graden voor de korst?
Alvast bedankt en ik hoop morgen wat plaatjes te posten