BasBQ
Beef en Steak

Porchetta van het spit

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.985
Wat een lovely korstje. Heerlijk.
Mooi werk, had graag een plakje geproefd. šŸ¤Ŗ
 

Bubbeltje

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
193
Super zo, top gerecht lijkt mij.
Ik snap alleen ook niet die combinatie van indirect en spit.. Dan verlies je eigenlijk de meerwaarde van het spit..
Dat zie ik dus niet zo. Doordat het spit ronddraait gaat het vet lekker over het spek heen en gaat zo heel gecontroleerd naar de juiste temperatuur om daarna lekker zonder platesetter te zorgen voor een heerlijke korst.
 

Bubbeltje

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
193
25048C1A-2FB3-47E6-962B-EF9C19BD9838.jpeg
 

2dehans

Kooltjesharker
 
Berichten
118
Ik ga er deze vrijdag even voor..

Ik doe hem ook aan het spit.. en heb er een paar vraagjes over
- tot welke kern temp grill je hem af voordat je BBQ temp verhoogt voor een krokante buitenkant
- je schrijft na 3.5 uur plate zetter eruit.. hoelang is de bereidingstijd en eind temp. van je buikspek. Kan ik een beetje mn kooktijd bepalen :)
- ik zie filmpjes waar ze de huid in snijden maar bij sommige ook niet.. wat zijn de voor of nadelen
Thxs en ik laat het resultaat uiteraard even weten
 
Laatst bewerkt:

Bubbeltje

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
193
Ik ga er deze vrijdag even voor..

Ik doe hem ook aan het spit.. en heb er een paar vraagjes over
- tot welke kern temp grill je hem af voordat je BBQ temp verhoogt voor een krokante buitenkant
- je schrijft na 3.5 uur plate zetter eruit.. hoelang is de bereidingstijd en eind temp. van je buikspek. Kan ik een beetje mn kooktijd bepalen :)
- ik zie filmpjes waar ze de huid in snijden maar bij sommige ook niet.. wat zijn de voor of nadelen
Thxs en ik laat het resultaat uiteraard even weten
Hoi 2ehans,

Ik heb bij een temperatuur van ongeveer 70 graden de platesetters verwijderd. Ik heb de temperatuur niet verhoogd om verbranden te voorkomen. Gewoon rustig laten draaien en krokant laten worden. Je kan het ook wel bij een temperatuur van 60-65 graden doen, afhankelijk van hoe ver je hem door gegaard wil hebben. De tijd weet ik even niet meer maar denk dat het al gauw zoā€™n 4-4,5 uur bij elkaar heeft geduurd. Door het insnijden krijg je naar mijn mening de huid krokanter maar zeker weet ik het niet.
Heel veel succes en ben benieuwd naar je resultaat.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.797
Wow die zwoerd prachtig gelukt. Om te watertanden!
 
Bovenaan Onderaan