BasBQ
Beef en Steak

Porchetta nr.2

 
 
 
 

Marcel

Pitmaster
Berichten
824
Voor vandaag wat buikspek verwaard, na er eea voor Bacon Day 2020 te hebben afgehaald.

Met de jaarwisseling al eens een Porchetta gemaakt en daar bleven wat leermomentjes uit over. En had deze voor dit weekend op de planning staan.

Vandaag was mijn grootste “worsteling” het dicht naaien van de huid/ zwoerd.
Tip nav vandaag; Hoe schoner het zwoerd des te makkelijker prik je er door heen. Porchetta nr.3 gaat zeker volgen 😃

Tegelijkertijd heb ik lekker kunnen oefenen op het zng slagersknoopjes. Blijft een dingetje

Voor wie het wil weten.....
De kruiden bestaan uit; zout, zwarte peper, knoflook gedroogd, (verse) rozemarijn, Venkel poeder, Chili vlokken, (eigen inbreng : geroosterde pijnboompitten (fijn gehakt)

De inspiratie link (
👌)

Morgen op de Q 130c uurtje of 8 naar een kern van 80-84c

Wordt vervolgd 😃

50D45A4A-2E21-442F-8DDA-0B9111089371.jpeg


C31C3D26-C6E5-4C9A-A06C-6DC76120B2B4.jpeg


8CE8E178-E514-4B2B-A8B3-4EC159355953.jpeg


717C27BD-62CA-4197-84B3-8EB430FA31C4.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Kunst met een grote K
Ik ga je volgen
 
Ben benieuwd Marcel.
Ziet er al heel netjes uit. Mooi opgebonden zo.
 
Het ziet er nu al goed uit, nu wachten op het vervolg
 
Ben begonnen. was gister vergeten de huid in te kerven nog even gedaan en met zout stevig in gewreven.

Om 13:00 en heb gekozen voor de volgende gariningsprocedure;

Bij kern 65c “naar de Hel en terug”en dan bij kern 84c eraf.

Geen idee hoelang dit gaat duren en houd daarom de gegevens bij.

Een kok werkt op de tijd een BBQ-er heeft de tijd. 😃

Als ik kijk dan maak ik een foto maar zoals iedere wel weet;
‘If You’re Lookin’ You ain’t Cookin’

13:00 Q 120c kern 10c (appel en kers rook)
13:30 Q naar 130c
14:00 Q 130c kern 33c
14:30 Q 130c kern 35c

Maar hopen dat het rustig blijft gedurende de F1 van Italië straks en deze race kunnen afsluiten met een heerlijk broodje Porchetta...

7F860931-4CA0-412F-912B-1FCF4117E62C.jpeg
 
Wat een heerlijk gerecht echt een aanrader.

EB2885D0-49A2-4E24-9A58-B35ADE650305.jpeg


AA2BDEF3-38B7-4233-89E2-6C12EB3DA373.jpeg


22330EE5-F1CF-4F92-B892-3B97B9E2AAEC.jpeg


D9CC2772-DE73-44B2-AE06-9325879095D9.jpeg


B48644EA-92BC-40E8-AE38-B08B956926BD.jpeg
 
Goed gelukt zo te zien... Heerlijk

Het was heerlijk en helemaal niet zo bewerkelijk als het lijkt.

Warm op een broodje of koud bij de lunch beiden top. Ga dit zeker vaker maken.

Ook van deze sessie weer eea opgestoken dus kan alleen nog maar beter worden. nr 3 gaat zeker spoedig komen 😉
 
Mooi hoor, hoe lang heeft het nou geduurd?
 
Mooi hoor, hoe lang heeft het nou geduurd?

Ik moet je het exacte antwoord schuldig blijven Frits. Rond 16:00 was de kern 64c . Toen de lekbak eruit en een nieuwe neer gelegd en het stuk spek dat er naast lag opgegeten.

Alle schuiven los en naar de Hel en terug (300c + ) en een kern van 84c. Weet echt niet meer hoelaat dit was maar dat ging best snel. Hooguit 30min.

nr3 ga ik met meer aandacht het zwoerd in kerven en goed zouten en azijn gebruiken. Inmiddels een speciale naald besteld om zwoerd aan elkaar te rijgen.

Maar dat crispy buikspek/zwoerd is echt een geweldige smaakmaker.
 
Dit ziet er super lekker uit! Laat maar weten waar we moeten aanschuiven voor nummer 3 en 4
 
Sow zwoerd ziet er goed uit!

Je laat de BBQ dus naar de 300+ graden gaan en gooit dan de schuiven weer dicht?

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk
 
Sow zwoerd ziet er goed uit!

Je laat de BBQ dus naar de 300+ graden gaan en gooit dan de schuiven weer dicht?

Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk

Ja ruim 300 c tot kern 84c

Voor nr 3 ga ik het iets anders doen.
Eerst de porchetta eraf dan bij 250c er pas weer op tot Max 325 en Kern Max 80c
Maar denk dat ik dan een spitje heb 🤗 ( LetzQ Large of Spit on Fire )
 
Geef mij dat lekkere zwoerd maar heerlijk


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan