- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Om een beetje ruimte in de vriezer te maken voor de aankomende kerst-inkopen is er een mooi stukje buikspek van ca 1,5 kilo vandaag omgetoverd in een lekkere porchetta. De buikspek eerst gevlinderd en daarna lekker ingesmeerd met rub, belegd met salami en verse kruiden. Opgerold, geknoopt en vervolgens even terug in de koelkast.
Daarna voor de aardappelsalade de dressing gemaakt, aardappeltjes geboend, gesneden en even met olie en rub een beetje gehusseld.
De aardappeltjes mochten tussen de kooltjes onder de porchetta lekker garen. Dan kan het vet dat van de porchetta drupt lekker de smaak afgeven aan de aardappeltjes.
Na ca 1,5 uur de aardappeltjes eruit om even een beetje af te koelen. Natuurlijk ff proeven: man man man, wat zijn die lekker.
Een half uurtje later de porchetta eraf. Allememagies, wat ruikt dat lekker.
Gelukkig, we kunnen AAN TAFEL!!!
Maar nu eerst ff de foto's, anders geloven jullie me niet.
We hebben ongelofelijk lekker gegeten. Porchetta is werkelijk waanzinnig lekker en als leidraad voor de aardappelsalade heb ik het recept van Mike gebruikt, Award winning aardappelsalade. Gewoon, omdat het ook super lekker is.
Dank voor het kijken
Rick
Om een beetje ruimte in de vriezer te maken voor de aankomende kerst-inkopen is er een mooi stukje buikspek van ca 1,5 kilo vandaag omgetoverd in een lekkere porchetta. De buikspek eerst gevlinderd en daarna lekker ingesmeerd met rub, belegd met salami en verse kruiden. Opgerold, geknoopt en vervolgens even terug in de koelkast.
Daarna voor de aardappelsalade de dressing gemaakt, aardappeltjes geboend, gesneden en even met olie en rub een beetje gehusseld.
De aardappeltjes mochten tussen de kooltjes onder de porchetta lekker garen. Dan kan het vet dat van de porchetta drupt lekker de smaak afgeven aan de aardappeltjes.
Na ca 1,5 uur de aardappeltjes eruit om even een beetje af te koelen. Natuurlijk ff proeven: man man man, wat zijn die lekker.
Een half uurtje later de porchetta eraf. Allememagies, wat ruikt dat lekker.
Gelukkig, we kunnen AAN TAFEL!!!
Maar nu eerst ff de foto's, anders geloven jullie me niet.
We hebben ongelofelijk lekker gegeten. Porchetta is werkelijk waanzinnig lekker en als leidraad voor de aardappelsalade heb ik het recept van Mike gebruikt, Award winning aardappelsalade. Gewoon, omdat het ook super lekker is.
Dank voor het kijken
Rick