BasBQ
Beef en Steak

Porchetta # 3

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
739
Eerder deze week plaatste ik Op 4 oktober de aankoop van mijn nieuwe aankoop.

Niet eerder zou ik Porchetta # 3 maken dus vandaar nu mijn derde porchetta. Om 16:00 deze op het spit gedaan bij 160-170 c ik verwacht dat de temperatuur zal stijgen naar mate er vet op de kolen gaat vallen dus de komende tijd zit ik al lekker van het weekend te genieten.
Porchetta 4 gaat er zeker komen wat ook nu weer een hoop geleerd wat anders, eenvoudiger of beter kan.
Hieronder al wat foto’s van de handelingen tot nu toe, recept staat al in de eerdere berichten.

E5EDFC81-A0E4-4D75-BDB4-49FB2FFF4396.jpeg


495B0ED7-7557-49AF-920D-569183BDB891.jpeg


CF1C82DB-6C65-4EF2-B86B-F6BCC702FA12.jpeg


AF166E67-D090-4FF6-A55E-A88EC1A9D0C6.jpeg


2B9B6636-BBE8-439D-B0BF-1BA9C03B4CEF.jpeg


2B557D74-1F5E-4A33-9A13-D48B171BEEC1.jpeg


9F23311D-E891-4DB8-90E3-8465405C93D5.jpeg


F87593AB-3C24-41D2-A94D-34F9BF2C916B.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Bucari007

Vuurmaker
 
 
Berichten
98
Staat ook nog op mijn todo-list! Nice

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.387
Wat blijft dat toch lekker zeg.
En een Spit Is hiervoor echt ideaal.
Misschien Is het spit zelfs uitgevonden om porchetta te maken. Zou me niet verbazen ;)
Ook erg leuk zoals je de porchetta aan het perfectioneren bent.
Hopelijk ga je de perfecte porchetta met ons delen want dan komt ie zeker op mijn lijstje.
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.054
Heerlijk moet toch ook eens aan beginnen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

riba

Sprokkelaar
Berichten
49
Brengt me meteen weer terug in Italië. Heerlijk!
Had daar zo'n geweldig porchetta broodje, met provolone, ingemaakte cime di rapa en vooral veel porchetta met wat knapperige zwoerd. Hemels
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.207
Heel mooi gemaakt en de laatste foto is om van te watertanden.
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
767
Poh wat een randje heb je gekregen zeg, die laatste foto! Heerlijk!

De halsband bevalt dus goed? ;)
 

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
739
Poh wat een randje heb je gekregen zeg, die laatste foto! Heerlijk!

De halsband bevalt dus goed? ;)

Deze “halsband” kan ik echt aanraden. Opmaat gemaakte spitring voor de Basterd Urban Large 2019 door Maikel Drost uit Zutphen. Spit van “Jx” via Bol. De ringen van Spit on Fire en LetsQ passen gewoon niet goed sluitend op deze Kamado. Wilma eigenaresse van Spit on Fire heeft me na eea van haar ringen geprobeerd te hebben met Maikel in contact gebracht en ben haar hier zeer dankbaar voor. Immers; een goed advies is beter dan en slechte aankoop.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.077
Mooi gedaan Marcel. Spitje heeft netjes z’n werk gedaan. Water loopt me weer in de mond.
Ook mooi dik slagers touw. Moet ik ook eens zien te vinden. Dat lijkt zo beter te overleven op het spitje.
 

Marcel

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
739
Mooi gedaan Marcel. Spitje heeft netjes z’n werk gedaan. Water loopt me weer in de mond.
Ook mooi dik slagers touw. Moet ik ook eens zien te vinden. Dat lijkt zo beter te overleven op het spitje.

slagerstouw heb ik bij de Makro Duiven gehaald 😉
 
  • Leuk
Waarderingen: Bram
Bovenaan Onderaan