- Berichten
- 906
Gisteren kregen we Surinaamse vrienden op bezoek. En wat is er dan mooier dan een typisch Surinaams gerecht te maken, uiteraard op de barbecue.
Vorig jaar plaatste @Ewald een recept van Pom, ik wist direct dat dat het gerecht moest zijn wat ik ging maken. Ik heb het recept x2 gedaan en dit was voldoende voor 9 volwassenen en 4 kinderen. De pom heb ik geserveerd met rijst en kousenband.
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kip-surinaamse-pom.29467/
De pom heb ik een dag van tevoren gemaakt, zodat de smaken mooi konden intrekken. Na het wassen van de kip heb ik hem gegrild met een klein blokje rookhout. Roostertje vol met 2 kg kippendijen.
Daarna een grote pan op de bbq en de saus/jus gemaakt.
En dan de kippendijen er in, past maar net
En vervolgens de pomtayer klaarmaken en de pom opbouwen. Dit kon vervolgens nog 2,5 uur op de bbq.
Vorig jaar plaatste @Ewald een recept van Pom, ik wist direct dat dat het gerecht moest zijn wat ik ging maken. Ik heb het recept x2 gedaan en dit was voldoende voor 9 volwassenen en 4 kinderen. De pom heb ik geserveerd met rijst en kousenband.
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/kip-surinaamse-pom.29467/
De pom heb ik een dag van tevoren gemaakt, zodat de smaken mooi konden intrekken. Na het wassen van de kip heb ik hem gegrild met een klein blokje rookhout. Roostertje vol met 2 kg kippendijen.
Daarna een grote pan op de bbq en de saus/jus gemaakt.
En dan de kippendijen er in, past maar net

En vervolgens de pomtayer klaarmaken en de pom opbouwen. Dit kon vervolgens nog 2,5 uur op de bbq.