BasBQ
Beef en Steak

POM op de Primo

 
 
 

Rik

Kooltjesharker
Berichten
101
Ik post niet heel veel, maar deze wilde ik toch wel graag met jullie delen.
Na het zien van Ewald zijn pom, moest ik mij er ook aan wagen. Dus alles gehaald in huis gehaald om zijn recept te proberen* (Stiekem had ik hem al een keer geproefd, dus de lat lag hoog)

Het kost wat tijd -> 100% waard! De geur uit de BBQ is hemels. Het recept is makkelijk te volgen en het eindresultaat is gewoon echt heel erg lekker.

20220607_183104.jpg


Van tevoren alles wat ik nodig had voorgesneden, werkt wel zo makkelijk

20220607_193452.jpg


Eerst de kip even gegrilled, Pan indirect alvast op temperatuur laten komen.
20220607_201059.jpg


Zoals het recept vraagt, begonnen met de uitjes.
20220607_202813.jpg


Lijstje afgewerkt tot een mooie jus.
20220607_204602.jpg


Kipjes erbij, paar keer omroeren en naar het indirecte gedeelte verplaatst. Tot over een uur!
20220607_204745.jpg


Ondertussen het Pomtayer mengels gemaakt en tijd om af te

20220607_222338.jpg


Bovenop meer jus!
20220607_222808.jpg


Terug op de BBW, indirect bij 180 (en later 150/160) laten garen.
20220607_224701.jpg


Na iets meer dan 2 uur bleef er niets meer aan de prikker plakken.
20220608_004724.jpg


En dan het moeilijkste... Af l;aten koelen en een dag later eten.

Dat was vandaag! Natuurlijk een paar proefkonijn uitgenodigd. Surinaamse broodjes even in het tostiapparaat. POM op het broodje en wat zelfgemaakte adjuma-picalilly (zelfde picaliily als in het pom-mengsel) sambalsaus. Eerste broodje de helft, want ja... voorzichtig is verstandig. :LOL: 🔥

Eindoordeel: Geweldig recept! Heerlijke POM en misschien wel het lekkerste wat ik ooit heb gemaakt. DIt is een blijvertje. Ewald bedankt voor het recept en de inspiratie!


20220608_181759.jpg
 
Het water loopt me nu al in de mond.
Die @Ewald weet wel wat lekker is.
CEO in huis waw ook al aan het vragen, dus.....
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
man man man
het stijgt alleen maar hoger op de todo
lijkt me zooo lekker
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Dat lijkt me echt heerlijk.
Toch ook maar eens maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Ziet er geweldig uit Rik, ben blij dat hij bij jou ook zo lekker is.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Mijn complimenten Rik dat is een schitterend broodje Pom geworden :love:
Ik ben blij dat jij en de proefkonijnen (doe ze de groeten) hebben kunnen genieten van dit geweldige recept 🥰
Mijn eerste kennismaking met de Surinaamse keuken is ongeveer 31 jaar geleden (Swietie) en dat was een broodje Pom, tot op de dag van vandaag is dat nog steeds mijn favoriete broodje 🥳

Ik durf het bijna niet te vragen .................... wat vond je wederhelft ervan, het is kip 😜
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
WoW, Rik dat heb je super gemaakt. Respect voor je geduld.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Thanks allemaal! Ik kan het iedereen aanraden!
 
Dat ziet er een bekende Q uit. Hahaha. Mooi gerecht. Lekker verslag om te lezen. Stond hier al op de lijst. En net als bij Rick stijgt ie weer verder naar boven TOP
 
Dat lijkt me dus een zalig broodje zeg!
Broodje maak je warm maar je eet die pom toch niet koud ertussen?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rik
Water loopt me in de mond. Deze komt bij de al zo lange to do lijst.



Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Dat lijkt me dus een zalig broodje zeg!
Broodje maak je warm maar je eet die pom toch niet koud ertussen?
Ik heb de pom even in een ander ovenschaaltje opgewarmd, 10 minuten ongeveer bij 170/180 graden. Kan ook tussen het broodje en meetoasten, maar als het er uit loopt geeft dat zo'n zooitje
 
Terug
Bovenaan Onderaan