- Berichten
- 7.306
Beste BBQ-vrienden!
Ik heb een pancetta voorbereid in kruidige pekel en die mag nu lekker gaan drogen / rijpen voor een tijdje (ik wil graag door tot -35% gewicht) en ik heb daar praktisch twee opties voor. Eentje is de schuur en de ander is mijn zolder die ik voor die gelegenheid de komende weken niet zal verwarmen. Nu vraag ik me af welke plek voor dit doel het meest geschikt is?
De schuur vertelt mij de afgelopen dagen, gemiddeld 9-11?C en een relatieve luchtvochtigheid van 85% als het buiten kouder wordt zakt die T nog wel daar.
Op zolder is het gemiddeld 17?C (16,5-18) met een RV van 53 tot 62% en veel kouder gaat het daar niet worden.
Beide ruimtes zijn niet echt donker, maar er valt geen zonlicht binnen en het is aardig verduisterd.
Wat ik erover lees en van begrijp is beide niet ideaal, maar welke het best geschikt?
Nu luistert pancetta wellicht niet ontzettend nauw, maar er komt binnenkort ook een Coppa bij (van de workshop bij Martijn) en die zou ik er ook graag bij hangen.
Is daar een mooi plekje voor of hoort die echt in een beter geconditioneerde droogkast?
Alvast bedankt voor de tips!
Ik heb een pancetta voorbereid in kruidige pekel en die mag nu lekker gaan drogen / rijpen voor een tijdje (ik wil graag door tot -35% gewicht) en ik heb daar praktisch twee opties voor. Eentje is de schuur en de ander is mijn zolder die ik voor die gelegenheid de komende weken niet zal verwarmen. Nu vraag ik me af welke plek voor dit doel het meest geschikt is?
De schuur vertelt mij de afgelopen dagen, gemiddeld 9-11?C en een relatieve luchtvochtigheid van 85% als het buiten kouder wordt zakt die T nog wel daar.
Op zolder is het gemiddeld 17?C (16,5-18) met een RV van 53 tot 62% en veel kouder gaat het daar niet worden.
Beide ruimtes zijn niet echt donker, maar er valt geen zonlicht binnen en het is aardig verduisterd.
Wat ik erover lees en van begrijp is beide niet ideaal, maar welke het best geschikt?
Nu luistert pancetta wellicht niet ontzettend nauw, maar er komt binnenkort ook een Coppa bij (van de workshop bij Martijn) en die zou ik er ook graag bij hangen.
Is daar een mooi plekje voor of hoort die echt in een beter geconditioneerde droogkast?
Alvast bedankt voor de tips!