BasBQ
Beef en Steak

Plaats hier je resultaten voor International Bacon Day 2016

2016_09_04_15.jpg


http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=15285.0
 
Baconday samen met Structor buikspek gemaakt, hier het resultaat:

Na een week lang gepekeld in de koelkast te hebben gelegen konden we zondag eindelijk beginnen!
Foto%2003-09-16%2011%2011%2026_zpsvdwb8i1v.jpg


Smoker aan
Foto%2004-09-16%2010%2019%2011_zpsusdiuwui.jpg


Foto%2004-09-16%2010%2019%2022_zpsmh1tmdgd.jpg


Resultaat
Foto%2004-09-16%2012%2041%2002_zpsykrx6uxo.jpg


Emiel druk aan het snijden
Foto%2004-09-16%2013%2016%2053_zpspwspk4at.jpg


En natuurlijk even voor proeven met een heerlijke scrambled egg van de bbq  :D
Foto%2004-09-16%2014%2001%2045_zps3uliru3n.jpg


Een top baconday gehad met heel veel dank aan Emiel!
 
Koen heeft al een deel van onze gezamelijke sessie op zondag gepost, ik plaats nog net even een paar aanvullingen. Maar voor op de Q ploatjes 1 post hoger kijken :D

Zo begon mijn baconday een dikke week geleden.
IMG_20160828_143241.jpg



Na het snijden op de snijmachine hou je altijd wat van die onbestendige stukjes over, dus dan moet je de rest warmte van de WSM goed benutten. Dus hup middenstuk weg rooster direct op de kolenmand pannetje erop en gaaaaaaan.
IMG_20160904_134949.jpg


Flats eitjes erdoor
IMG_20160904_135848.jpg


En dan noemen we dit klaar....
IMG_20160904_135945.jpg


De nette plakken liggen keurig ingeseald in de vriezer, maar dat is niet gebeurd ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan