- Berichten
- 949
ik had nog een lamsschenkel liggen, ik had in eerste instantie bedacht dat ik die ros? wilde proberen, maar bij nader inzien (beetje iffy kwaliteit denk ik) doe ik een pulled lamb poging.
heb het vlees ingesmeerd met ras el hanout en komijn en indirect op een graad of 100 op de barbecue gegooid. straks eens kijken wat ik er verder mee ga doen, misschien een beetje glaze met sinaasappelsap of iets abrikozerigs en dan straks op een turks brood met gedroogde abrikoos, ingemaakte citroen, zoet gegrild uitje, zoiets. of wie weet heb ik tijd en zin om couscous te maken.
enfin, experiment. plan is het te garen tot een kern van 90, maar voor die tijd ga ik wel even testen of het niet al eerder goed is. foto's volgen straks en als het een succes is, wil ik de volgende keer een hele lamsbout doen.
foto's alsnog:
en uiteindelijk, na nog uuuuuren gestoofd te hebben (in een pan op t gasfornuis) in sinaasappelsap met de ui erbij, en met ingemaakte citroen en gedroogde abrikozen op een turks brood was t echt goddelijk. maar ja... ik wil t van de bbq al kunnen eten graag!
heb het vlees ingesmeerd met ras el hanout en komijn en indirect op een graad of 100 op de barbecue gegooid. straks eens kijken wat ik er verder mee ga doen, misschien een beetje glaze met sinaasappelsap of iets abrikozerigs en dan straks op een turks brood met gedroogde abrikoos, ingemaakte citroen, zoet gegrild uitje, zoiets. of wie weet heb ik tijd en zin om couscous te maken.
enfin, experiment. plan is het te garen tot een kern van 90, maar voor die tijd ga ik wel even testen of het niet al eerder goed is. foto's volgen straks en als het een succes is, wil ik de volgende keer een hele lamsbout doen.
foto's alsnog:
en uiteindelijk, na nog uuuuuren gestoofd te hebben (in een pan op t gasfornuis) in sinaasappelsap met de ui erbij, en met ingemaakte citroen en gedroogde abrikozen op een turks brood was t echt goddelijk. maar ja... ik wil t van de bbq al kunnen eten graag!
