Goedemorgen!
Onlangs bouwde ik zelf een Pizzaoven/smokey mountain. Dat topic kan je bij DIY terugvinden

De eerste keer dat ik zelf pizza's bakte, op basis van eigen deeg en tomatensaus, was de Hawaii voor m'n dochter te rokerig. Idem voor de BBQ Chicken.
Ook had ik heel veel last met de ongebakken pizza van m'n pizzaschep te laten glijden.
Dan maar een ander recept gevolgd voor het deeg.. Maar ook hier weer problemen. Het deeg werd telkens te vochtig waardoor het vastkleefde op de schep.
Daarna copilot ingeschakeld
Het probleem zat hem dus vooral in mijn tomatensaus die te nat was.
Gisteren hadden we vrienden op bezoek. Ideaal moment om het geen wat ik geleerd heb uit mijn fouten om te zetten in heerlijke pizza's
Smiddags begonnen aan het pizzadeeg (1kg bloem type 00). 10minuten gekneed met de keukenrobot. Daarna 15minuten laten rusten zodat het niet meer te kleverig is en gemakkelijk uit de kom kan gehaald worden.
Twee grote bollen in een kom en 3 uur laten rijzen op kamertemperatuur.

Ondertussen de tomatensaus gemaakt op basis van Pomodori Pelati Interi tomaten uit blik. het blik uitgekapt in een vergiet en 10 minuten laten uitlekken zodat het vocht er uit komt. Dan de tomaten geplet en oregano, zout en olijfolie toegevoegd. Net voor het gebruiken ook weer het vocht verwijderd.

Daarna verdeeld in kleinere bolletjes en weer een uur laten rijzen onder een vochtige doek.

Dan was het tijd om de oven aan te steken. Ik koos voor een bodem van briketten en eiken hout (eiken omdat het een goede smaak zou geven in de pizza's).



Toch een verschil qua temperatuur ;-) Al vertrouwde ik meer op de Inkbird. Jammer genoeg gaat hij wel maar tot 300 graden! Dus vanaf dan maar afgegaan op de Ali Express meter en het verschil er telkens bij opgeteld.
De eerste pizza, BBQ Chicken! Met behulp van griesmeel op de pizzaschep gleed hij er keurig af! Ook geleerd om de pizzabodem, na het uitrollen, nog 2 a 3 minuten te laten liggen. Zo rijst hij weer wat en kan je de korst nog dikker maken.


Dan de volgende, 4 kazen!


Volgende keer iets minder kaas
Maar wel héél lekker!
En als dessert:

Al bij al goed gegeten en goed gedronken!
Volgende keer maak ik andere pizza's, zoals een Funghi!
Andere tips & tricks altijd welkom!
Yannick
Onlangs bouwde ik zelf een Pizzaoven/smokey mountain. Dat topic kan je bij DIY terugvinden


De eerste keer dat ik zelf pizza's bakte, op basis van eigen deeg en tomatensaus, was de Hawaii voor m'n dochter te rokerig. Idem voor de BBQ Chicken.
Ook had ik heel veel last met de ongebakken pizza van m'n pizzaschep te laten glijden.
Dan maar een ander recept gevolgd voor het deeg.. Maar ook hier weer problemen. Het deeg werd telkens te vochtig waardoor het vastkleefde op de schep.
Daarna copilot ingeschakeld

Gisteren hadden we vrienden op bezoek. Ideaal moment om het geen wat ik geleerd heb uit mijn fouten om te zetten in heerlijke pizza's

Smiddags begonnen aan het pizzadeeg (1kg bloem type 00). 10minuten gekneed met de keukenrobot. Daarna 15minuten laten rusten zodat het niet meer te kleverig is en gemakkelijk uit de kom kan gehaald worden.
Twee grote bollen in een kom en 3 uur laten rijzen op kamertemperatuur.

Ondertussen de tomatensaus gemaakt op basis van Pomodori Pelati Interi tomaten uit blik. het blik uitgekapt in een vergiet en 10 minuten laten uitlekken zodat het vocht er uit komt. Dan de tomaten geplet en oregano, zout en olijfolie toegevoegd. Net voor het gebruiken ook weer het vocht verwijderd.

Daarna verdeeld in kleinere bolletjes en weer een uur laten rijzen onder een vochtige doek.

Dan was het tijd om de oven aan te steken. Ik koos voor een bodem van briketten en eiken hout (eiken omdat het een goede smaak zou geven in de pizza's).



Toch een verschil qua temperatuur ;-) Al vertrouwde ik meer op de Inkbird. Jammer genoeg gaat hij wel maar tot 300 graden! Dus vanaf dan maar afgegaan op de Ali Express meter en het verschil er telkens bij opgeteld.
De eerste pizza, BBQ Chicken! Met behulp van griesmeel op de pizzaschep gleed hij er keurig af! Ook geleerd om de pizzabodem, na het uitrollen, nog 2 a 3 minuten te laten liggen. Zo rijst hij weer wat en kan je de korst nog dikker maken.


Dan de volgende, 4 kazen!


Volgende keer iets minder kaas

En als dessert:

Al bij al goed gegeten en goed gedronken!
Volgende keer maak ik andere pizza's, zoals een Funghi!
Andere tips & tricks altijd welkom!

Yannick
Laatst bewerkt: