Beef en Steak

Pizza uit de pizzaoven

Zien er top uit die pizza's. Ik houd zelf ook van eenvoudig (less is more!) en houd ook van Margherita. Maar ook de Marinara (tomaat, knoflook, oregano en olijfolie) wordt hier vaak gemaakt.
Die pizza met peer heb ik van @SandyMan, en gebruik ipv gorgonzola geitenkaas. Ook even wat honing erover.


Hoeveel hydratie heb je?



Ik vraag me af of je dit verschil proeft. Ik vind het prijsverschil best groot, maar betwijfel of het smaakverschil zoveel beter is.

Prijsverschil valt reuze mee. Heb bij de Sligro en van Italiëplein allebei mozzarella vibes gekocht en smaakten zoveel beter dan gemiddelde kaasmix uit de supermarkt. Zon kaasmix kost al gauw 3,50 voor een klein zakje. Dat is ook niet goedkoop.
 
Prijsverschil valt reuze mee. Heb bij de Sligro en van Italiëplein allebei mozzarella vibes gekocht en smaakten zoveel beter dan gemiddelde kaasmix uit de supermarkt. Zon kaasmix kost al gauw 3,50 voor een klein zakje. Dat is ook niet goedkoop.
Ik weet niet wat je precies bedoelt met 'kaasmix', maar ik koop gewoon Mozzarella light bij Jumbo a €0,99 voor een zakje van 220gr.
 
Ik bedoel dit soort kaas. En dit zakje is slechts 150 gram

0ab0c8da5af30ea53727391dcd1e6789.jpg
92040a15dcc819d39b5b75f26450efc6.jpg
 
Zien er top uit die pizza's. Ik houd zelf ook van eenvoudig (less is more!) en houd ook van Margherita. Maar ook de Marinara (tomaat, knoflook, oregano en olijfolie) wordt hier vaak gemaakt.
Die pizza met peer heb ik van @SandyMan, en gebruik ipv gorgonzola geitenkaas. Ook even wat honing erover.


Hoeveel hydratie heb je?



Ik vraag me af of je dit verschil proeft. Ik vind het prijsverschil best groot, maar betwijfel of het smaakverschil zoveel beter is.
Eigenlijk altijd het groene in de app. Dus dat was in dat geval 60%. Normaal varieer ik tussen de 58-62% gewoon om nieuwe dingen uit te proberen.

Wat betreft de bufala mozzarella; dat is zeker de meerprijs waard. Echter heb ik vandaag de test gedaan met ''gedroogde'' mozzarella. Het probleem wat je krijgt bij bufala mozzarella is dat het ontzettend waterig is. Ik heb al heel veel methodes geprobeerd om geen waterophoping te krijgen op mijn pizza maar elke keer is het weer raak. Nu heb ik dus zo een staaf gekocht. Weegt 1 kg. Werkt perfect voor de pizza! Alleen is inderdaad de bufala veel beter qua smaak... Wat ik wel nog wil proberen is zo een bufala mozzarella staaf die ze bij de groothandel verkopen. Alleen voelde die ook wel weer waterig aan in de verpakking.

Dan heb je ook nog de mensen die zweren bij ''fior de latte''. Helaas vind ik dit eigenlijk net zoals de gewone mozzarella smaken...

large.jpeg
 
Prijsverschil valt reuze mee. Heb bij de Sligro en van Italiëplein allebei mozzarella vibes gekocht en smaakten zoveel beter dan gemiddelde kaasmix uit de supermarkt. Zon kaasmix kost al gauw 3,50 voor een klein zakje. Dat is ook niet goedkoop.

Heb je toevallig een link van degene die je bij de Sligro haalt? Is dat een bak van 2 kg toevallig ?
 
Zien er top uit die pizza's. Ik houd zelf ook van eenvoudig (less is more!) en houd ook van Margherita. Maar ook de Marinara (tomaat, knoflook, oregano en olijfolie) wordt hier vaak gemaakt.
Die pizza met peer heb ik van @SandyMan, en gebruik ipv gorgonzola geitenkaas. Ook even wat honing erover.


Hoeveel hydratie heb je?



Ik vraag me af of je dit verschil proeft. Ik vind het prijsverschil best groot, maar betwijfel of het smaakverschil zoveel beter is.
Geen idee maar ik wil me graag, in het kader van de wetenschap, beschikbaar stellen voor een vergelijkend warenonderzoek ;)
 
Geen idee maar ik wil me graag, in het kader van de wetenschap, beschikbaar stellen voor een vergelijkend warenonderzoek ;)
Sowieso ga je goede en slechte mozarella hebben. Als je jonge kaas voor op brood koopt zit er ook enorm veel verschil in smaak en kwaliteit. Slechte mozarella proef je niet eens iets maar wel rubber in je mond.

Dit wil niet zeggen dat de duurste altijd de beste is. Er is ook goede minder dure mozarella.
 
Geen idee maar ik wil me graag, in het kader van de wetenschap, beschikbaar stellen voor een vergelijkend warenonderzoek ;)
Ik hanteer het volgende voor vier bollen van ca 200g.:
500 g. Caputo bloem
320 g. water
10 g. olijfolie
8 g. zout
2,5 g. droge gist

Dan 2 uur geportioneerd rijzen buiten de koelkast en 24 uur in de koeling.

Sowieso ga je goede en slechte mozarella hebben. Als je jonge kaas voor op brood koopt zit er ook enorm veel verschil in smaak en kwaliteit. Slechte mozarella proef je niet eens iets maar wel rubber in je mond.

Dit wil niet zeggen dat de duurste altijd de beste is. Er is ook goede minder dure mozarella.
En proef je het verschil ook op een pizza is mijn vraag. Ik geloof echt wel als je die twee naast elkaar legt dat je verschil proeft.

In het voorbeeld van die jonge kaas op een boterham, proef je het verschil ook als die boterham een tosti kaas/salami wordt en je hem opeet met ketchup?
 
Ik proef zeker het verschil. En naast de smaak gaat het ook om de textuur. Een mooie mozarella trekt sliertjes als je pizza eet die loslaten. Vieze mozzarella blijft als rubber één stuk dat in zijn geheel van de pizza afkomt en een klont wordt in je mond.

Vroeger at ik altijd pizzas van de lokale shoarmatent. Behalve de bodem maakte de kaas voor mij het verschil. Zelfde bij Kapsalon. Sommige kaas was gewoon niet lekker.

Laatste verschil maar dat is meer met die kaasmix is dat die toevoegingen bevat zodat het goed smelt in de thuisoven, maar op de kamado of in een Ooni bij hogere temperaturen gewoon verbrandt.

Het is wel zo dat als je veel meer toppings op de pizza doet je de kaas minder proeft ja. Maar ik doe meestal niet teveel toppings. Enerzijds omdat ik de saus en kaas wil proeven maar ook om de pizza niet te zwaar te maken of te naar te maken waarbij het bakken mislukt of van de schep krijgen niet lukt.

Maar als je zelf het verschil niet proeft zou ik altijd de allergoedkoopste kopen.

Ik proef weer minder het verschil met goede wijn als een ander. Smaken blijven toch verschillen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan