BasBQ
Beef en Steak

Pizza time!

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
Als mijn vrouw moet werken en ik alleen met mijn zoon moet eten staat er steevast pizza op het menu  :)

Dit keer een makkelijke, met tomatensaus uit de vriezer (natuurlijk wel zelf gemaakt...) en een snel deeg. Belegd met gerookte kip, champignons, ui, kaas, mozzarella en een pepertje.

Deeg voor 4 pizza's:
100 gr semola
400 gr bloem
275 ml lauw water
zout
Dit goed mengen, dan
2 EL olijfolie
7 gr droge gist toevoegen en goed doorkneden.
Na 45 min rusten zijn de pizza's te vormen/uit te rollen



De eerste met een restje bacon erop:

Lekker makkelijk op de gasser:


De tweede met bovengenoemde topping:


Aansnijden en bestrooien met rucola:

Altijd weer lekker!

 
 
bezorgt u ook?  :)
 
Wat wordt sla toch lekker zeg, met zo'n mooie pizza eronder!  ;)
 
zien er goed uit hoor en altijd leuk om te doen.

maar is dat groen er voor om het gevoel te krijgen dat je een verantwoorde maaltijd uit de schijf van 5 heb voorgezet?
 
Heerlijk!

Wat is semola?
 
Ceriel zei:
Lin zei:
Wat is semola?

Volgens het pakje: 2x gemalen griesmeel van harde tarwe... Van DeCecco hier te koop bij de Appie

Ik gebruik het ook voor pastadeeg

en wat voegt dat toe? Smaak of structuur?
 
Die zien super lekker uit!
 
BertM zei:
tuinieren zei:
Ziet er goed uit, hoeveel graden zet je de oven?
Oeiiii  :( :( :( :( :(
Dat  ding kent Ceriel niet, is op zijn gasser gedaan volgens de berichten
0^3n? Ken ik wel hoor Bert, die zit in de keuken en daarop kun je zien hoe laat het is... :p

Ik doe mijn pizza's idd op de gasser. Steen tegen de achterkant aan en de 2 branders eronder op 3/4.
De voorste voluit. De thermometer geeft dan zo'n 300 gr aan. Na ruim 5 minuten check ik regelmatig de kleur van bodem door deze iets te lichten
 
Terug
Bovenaan Onderaan