- Berichten
- 65
Zaterdag en de kids hebben meivakantie. Leek mij een goed moment om de pizza steen die ik voor mijn verjaardag (in oktober!!!!!) had gehad eens uit te testen. ‘s Morgens maar al begonnen met het maken van het pizzadeeg. Wilde toch eens kijken of dat nou echt zoveel verschil maakt als ze zeggen. Nou daar ben ik wel achter. Ze waren heerlijk! Het draaien van de bodems en hen rond op de pizza steen krijgen was nog wel even een dingetje bij de eerste, maar uiteindelijk ging dit ook prima.
Recept bodem:
- 500 gram pizza bloem tipo 00
- 3 gram gedroogde gist
- 10 gram zout
- 300 ml water
- 2 el olijfolie
Dit uiteindelijk een uur of 5 laten rijzen onder een theedoek. Dit was genoeg deeg om 4 mooi dunne bodems van te maken voor een pizza van 25/30 cm.
Ingredienten pizza:
Parma:
- Passata (saus)
- Champignons
- Puntpaprika
- Cherrytomaten
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- Parma ham
- Rucola sla
Voor de kids:
- Passata (saus)
- Champignons
- Puntpaprika
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- Hamblokjes
Uiteindelijk heerlijk gegeten. Dit gaan we zeker vaker doen. De eigen bodems waren heerlijk. Alleen heb ik gezien dat ik ze niet helemaal goed opgebold heb. Dit ga ik de volgende keer anders doen. Top diner!
Recept bodem:
- 500 gram pizza bloem tipo 00
- 3 gram gedroogde gist
- 10 gram zout
- 300 ml water
- 2 el olijfolie
Dit uiteindelijk een uur of 5 laten rijzen onder een theedoek. Dit was genoeg deeg om 4 mooi dunne bodems van te maken voor een pizza van 25/30 cm.
Ingredienten pizza:
Parma:
- Passata (saus)
- Champignons
- Puntpaprika
- Cherrytomaten
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- Parma ham
- Rucola sla
Voor de kids:
- Passata (saus)
- Champignons
- Puntpaprika
- Mozzarella
- Geraspte kaas
- Hamblokjes
Uiteindelijk heerlijk gegeten. Dit gaan we zeker vaker doen. De eigen bodems waren heerlijk. Alleen heb ik gezien dat ik ze niet helemaal goed opgebold heb. Dit ga ik de volgende keer anders doen. Top diner!