Maak al jaren pizza voor de kinderen maar dan in een hete lucht oven, dus was erg benieuwd hoe dit in de primo zou gaan.
Ingredi?nten voor het deeg zijn (voor 4 personen);
- 100 ml warm water
- 100 ml melk
- 400 Gr 00 bloem
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- 8 kleine eetlepels olijfolie
- 1 zakje gist
Alles goed mengen en minimaal 2 uur laten gisten in een natte theedoek of in vershoudfolie, zodat er veel lucht in komt.
Daarna dun uitrollen en vervolgens insmeren met tomaten puree (bv frito)
De kinderen vinden een pizza belegd met hamblokjes, paprika, kaas en salami een succes. Ben zelf fan van pizza met serano ham, en brie en rucola en paar druppeltjes aceta basilicum (aan einde toevoegen)
Eerste keer primo op een temperatuur van 300+ graden gebracht (steen direct boven het vuur), maar dit ging iets te snel (pizza was klaar in 4 minuten) en het filt van de primo raakte flink beschadigd. Heb gemerkt dat het beter gaat als ik de primo gebruik in de indirecte opstelling op 200 graden. Doordat het deeg dun is gerold, wordt de pizza knapperig en gaar in 6-7 minuten.
Heerlijk gegeten met vrienden
Ingredi?nten voor het deeg zijn (voor 4 personen);
- 100 ml warm water
- 100 ml melk
- 400 Gr 00 bloem
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- 8 kleine eetlepels olijfolie
- 1 zakje gist
Alles goed mengen en minimaal 2 uur laten gisten in een natte theedoek of in vershoudfolie, zodat er veel lucht in komt.
Daarna dun uitrollen en vervolgens insmeren met tomaten puree (bv frito)
De kinderen vinden een pizza belegd met hamblokjes, paprika, kaas en salami een succes. Ben zelf fan van pizza met serano ham, en brie en rucola en paar druppeltjes aceta basilicum (aan einde toevoegen)
Eerste keer primo op een temperatuur van 300+ graden gebracht (steen direct boven het vuur), maar dit ging iets te snel (pizza was klaar in 4 minuten) en het filt van de primo raakte flink beschadigd. Heb gemerkt dat het beter gaat als ik de primo gebruik in de indirecte opstelling op 200 graden. Doordat het deeg dun is gerold, wordt de pizza knapperig en gaar in 6-7 minuten.
Heerlijk gegeten met vrienden

