BasBQ
Beef en Steak

Pizza op de primo

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Maak al jaren pizza voor de kinderen maar dan in een hete lucht oven, dus was erg benieuwd hoe dit in de primo zou gaan.

Ingredi?nten voor het deeg zijn (voor 4 personen);
- 100 ml warm water
- 100 ml melk
- 400 Gr 00 bloem
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels zout
- 8 kleine eetlepels olijfolie
- 1 zakje gist

Alles goed mengen en minimaal 2 uur laten gisten in een natte theedoek of in vershoudfolie, zodat er veel lucht in komt.

Daarna dun uitrollen en vervolgens insmeren met tomaten puree (bv frito)

De kinderen vinden een pizza belegd met hamblokjes, paprika, kaas en salami een succes. Ben zelf fan van pizza met serano ham, en brie en rucola en paar druppeltjes aceta basilicum (aan einde toevoegen)

Eerste keer primo op een temperatuur van 300+ graden gebracht (steen direct boven het vuur), maar dit ging iets te snel (pizza was klaar in 4 minuten) en het filt van de primo raakte flink beschadigd. Heb gemerkt dat het beter gaat als ik de primo gebruik in de indirecte opstelling op 200 graden. Doordat het deeg dun is gerold, wordt de pizza knapperig en gaar in 6-7 minuten.

Heerlijk gegeten met vrienden


judeduhe.jpg
9e3u8a9a.jpg
 
Waarom is dat te snel? 4 minuten? Was de bodem verbrand? Leg eens uit? Want 300+? is niet te hoog voor pizza.
 
Je moet wel de D-plates gebruiken, dan de roosters en daarop de pizzasteen. Anders verbrand de bodem gegarandeerd.

Het vilt moet je zowieso vervangen als je boven de 300 graden gaat. Daarvoor kun je het beste een rolletje Nomex vilt bestellen.

Ik zie dat je Primo op een tafel staat. Houdt er rekening mee dat de onderkant bij 300 graden ernstig heet wordt en je tafel kan beschadigen als er geen pootjes cq tegel onder ligt.
 
Ziet er lekker uit hoor!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan