Beef en Steak

Pizza, de afdeling van mijn man

 
 
 

mamajolijn

Pitmaster
Berichten
565
Tsja, dan heb je een Ooni aan je man gegeven en voor vaderdag morgen alvast het pizzastation, dan moet er natuurlijk ook pizza gemaakt worden!

Met gebakken champignons en artisjok, jummie!!

Nu verschillende soorten bloem uitproberen en het stretchen van het deeg beter in de vingers te krijgen.
69f716e92dc7a583245a600b8e4a2ce1.jpg
742eb797ac7db2828d56130a314c40aa.jpg
09ad54ebfbb76eb7829a8bcc6756e3c7.jpg
03a1713d6820a0e1279ad49f481706f7.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Oefening baart kunst Jolijn 😀
Als ze maar gesmaakt hebben en je man er plezier aan heeft beleeft, dan is zo een scheve pizza meer waard dan zo een mooie ronde 🤗
 
Leuk, ziet er al goed uit voor een eerste 😁👍🏻
Het is de eerste van de Ooni, niet de eerste pizza die hij maakt 😅 . Al een paar jaar bakt hij ze in de oven, maar dit is veel lekkerder ;)
 
Pizza lekker, het deeg laat ik hier ook graag aan mijn wederhelft over. Maar dit ziet er al heerlijk uit.
 
Ik weet niet meer wie er hier op het forum mee kwam, maar de 'pizza rustiek' hebben we bijna allemaal in het begin gemaakt. Niks mis mee, als ie maar smaakt.
 
even gemist, weer een schitterende hobby erbij Jolijn!
Hopelijk raken jullie net zo dol op die van jullie, als wij op de onze ;)
 
Ik weet niet meer wie er hier op het forum mee kwam, maar de 'pizza rustiek' hebben we bijna allemaal in het begin gemaakt. Niks mis mee, als ie maar smaakt.
Is er eigenlijk een "echte" regel dat een pizza rond moet zijn?
 
Is er eigenlijk een "echte" regel dat een pizza rond moet zijn?
Het is geen regel maar wel iets waar je naar wilt streven. Heeft niks te maken met traditioneel of purisme maar is praktisch.

Als je een pizza goed rond kunt stretchen is het deeg gelijkmatig verdeeld grotendeels overal even dik.

Dan gaart de pizza gelijkmatiger en heb je minder rauw deeg of juist te ver gebakken deeg.
 
Ik vind de pizza er heerlijk en landelijk uitzien 😍 het hoeft niet altijd perfect rond te zijn 😉
Bij de boer in Italië, die naast onze camping zat, heb ik vele pizza's gegeten en die waren meer landelijk dan perfect rond en ze smaakte fantastisch, de lekkerste ooit!
 
Ik praat al een paar jaar op mijn man in dat hij zich moet gaan verdiepen in bloem e.d. Tot nu toe doet hij nog niet, dus dit deeg is gemaakt van gewone bloem uit de supermarkt. En vervolgens piept hij dat hij het niet goed kan stretchen 😅.
De pizza's zijn evengoed erg lekker, maar ik weet gewoon dat het beter kan 😊.
 
Ik praat al een paar jaar op mijn man in dat hij zich moet gaan verdiepen in bloem e.d. Tot nu toe doet hij nog niet, dus dit deeg is gemaakt van gewone bloem uit de supermarkt. En vervolgens piept hij dat hij het niet goed kan stretchen .
De pizza's zijn evengoed erg lekker, maar ik weet gewoon dat het beter kan .
Je kunt beginnen met 0,0 bloem uit de super. Bij Albert Heijn verkopen ze La Farina. Ook niet heel duur.

Dan zoek je voor je man een standaard recept op of als je aangeeft hoeveel pizzas je maakt kan ik een standaard recept neerzetten zonder teveel poespas.
 
Je kunt beginnen met 0,0 bloem uit de super. Bij Albert Heijn verkopen ze La Farina. Ook niet heel duur.

Dan zoek je voor je man een standaard recept op of als je aangeeft hoeveel pizzas je maakt kan ik een standaard recept neerzetten zonder teveel poespas.
Dank je wel! We maken meestal 6 pizza's, zoonlief lust er wel 2 😅
 
Zoonlief is dan wel een grote eter zeg!

Als ik het basisdeeg van Italiëplein aanhoudt kun je onderstaande aanhouden met 2 opties:
Wil je een luchtiger deeg wat meer naar Napolitaans toe gaat dan pak je de 1e variant met 60% water t.o.v. deeg.
Houdt je van meer de klassieke Romeinse pizza met een iets plattere korst en net wat knapperiger dan is 55% water beter.

Het recept van Italiëplein adviseert 0,2% tot 0,4% gist. In hun voorbeeld pakken ze 0,4% gist, maar met dit warme weer lijkt me 0,2% de veiligere optie op kamertemperatuur. Ga je toch in de koelkast werken met een 24 uur deeg dan mag er meer gist bij.


750g bloem
450 ml water of 413ml water
15g zout
1,5g droge gist

Als je liever deegbolletjes maakt voor wat grotere pizza's kun je alles met 110% vermenigvuldigen. Ligt er natuurlijk aan hoe groot je de pizza's wilt.

Je kunt dan bijvoorbeeld in de ochtend om 9.30 uur beginnen je deeg maken. Na kneden even met rust laten. Dan een bol maken die je in bulk 2 uur afgedekt laat rijzen. Om 12 uur de bol verdelen in 6 bolletjes die je opbolt en dan nog 6 uur afgedekt laten rijzen. Alles op kamertemperatuur Vanzelfsprekend kun je de tijden vervroegen of verlaten als je eerder of later wilt gaan bakken.
Alles op kamertemperatuur.

Ik zou met dit extreem warme weer alleen het even niet proberen om te oefenen omdat het te warm is. Je kunt wel werken met heel koud water ter compensatie, maar beter wachten tot iets normalere temperaturen dan 30+ graden.
 
laat hem eens kijken op de site van italieplain. hier kan je veel info vinden over maken van deeg, maar ook als er iets niet helemaal goed gaat wat hier de oorzaak van kan zijn.
ook hebben ze een APP waar je met invullen van een paar gegevens je "perfecte" deeg recept kan maken >> Perfect Pizza Flours
 
Terug
Bovenaan Onderaan