- Berichten
- 3.019
Hoi Vuurvriendjes,
Ken je dat?
Gewoon een beetje op je social media (instagram in dit geval) aan t scrollen en stories aan t kijken.
En dan ineens, Ottolenghi, een bekende op dit forum na het onderwerp verzonnen door mijn naamgenoot.
Zelf een groot fan van hem, helaas niet mee kunnen doen met de wedstrijd destijds, dus zie dit als eerherstel.
Hier in huis noemen wij hem Otto, dat scheelt me vandaag ook weer typen, dus raak er maar gewend aan
In zijn story stond een recept uit zijn 'testkitchen'.
Een mooie langdurend recept met enkel vegetarische ingredienten, wat hij lang liet garen in de oven.
Ik zeg tegen mijn vriendin, DIT gaan wij ook eens maken..
Voor de zekerheid alle pagina's in zijn story 'gescreenshot'.
Nu zeg ik dat wel vaker, maar zelden hebben wij later ook daadwerkelijk het recept gemaakt.
Dit keer, kan ik eindelijk zeggen dat we het ook daadwerkelijk gedaan hebben, EEN dagje later!
Otto gebruikte een braadslede, maar wij vonden het een goede reden om de Weber Dutch Oven weer te gebruiken.
En weetje, dat was maar goed ook, want het recept was stiekem een stuk groter dan de foto van Otto deed voorkomen.
We begonnen met de ingredienten te verzamelen en we hebben gebruikt:
- 750g paddestoelen
- 200g oesterzwammen
- 300g witte champignons
- 250g kastanjechampignons
- 750g uien (mix van rood en wit gebruikt)
- 2,5 eetlepel tomatenpuree
- 1 chilipeper
- peterselie (koriander is goor)
- 300g tomaat
- 10 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- 5g chilivlokken
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- >olijfolie
Uien en paddestoelen kleiner gemaakt, in de dutch oven met 90ml olijfolie, beetje peper en zout.
Als je toch die 750g uien en 750g paddestoelen in die dutch oven ziet, dan weet je dat je je best moet gaan doen met het vocht eruit krijgen, haha.
Otto zei, 220 graden, 45-50 minuten, af en toe keertje roeren zodat al het vocht los komt en kan verdampen..
Je mag ondertussen de 'paste' gaan maken.
Dus voor de paste de volgende ingredienten in de blender gezet:
Chilivlokken, verse chilipeper, tomaat, tomatenpuree, knoflook, kruiden en 60ml olijfolie.
(geen foto toen de blender aan had gestaan, maar je snapt wel dat er dikke rode pasta gemaakt wordt)
Wij hebben met de dutch oven (zonder deksel) rond de 200 graden gezeten in de weber, en dat 1 uur en 25 minuten volgehouden tot we tevreden waren, en we vonden dat het vocht voldoende was verdwenen (er was geen vocht meer, haha)
Toen mocht de pasta die we gemaakt hadden in de DO samen met 650ml water, en een halve theelepel zout.
Even goed alles door elkaar heen roeren.
Klep weer dicht en door laten pruttelen voor zeker nog een half uur.
(Otto: hou het in de gaten, kijk na 20 minuten zeker even want elke pan/oven verschilt)
Dus wij braaf even wat vaker de lepel door de pan gehaald.
Hij was mooi aan het inkoken, en de donkere sticky randjes lekker erdoorheen geroerd.
Na een goede drie kwartier vonden wij het tijd voor wat te eten.
We hebben pasta gekookt en Otto gevolgd door (op ons bord) wat room toe te voegen en
Super smakelijk, maar hoe kan het ook anders.
Tijdens het eten komen weer andere smaken naar boven en het wordt echt halverwege het bord alleen maar beter.
En, wees nou eerlijk, is er een recept met gerookt paprika poeder wat niet heerlijk is?
Wat blijft die poeder toch heerlijk door het gerecht zingen.
Een mooie volle pan saus, wat ook prima moet smaken bij een aardappeltje en wat rijst.
Een goede rode wijn geadviseerd, zon, goed gezelschap and you're golden!
Dit recept bleek goed voor 6 porties, als pasta saus.
Echt heel lekker gegeten wederom, met behulp van mijn mooie Dutch Oven.
Wat blijft dat toch een andere manier van bbq'en zo.
Mochten jullie die screenshots willen hebben stuur me even een PM'etje, maar met deze tekst moet het wel lukken denk ik!
Bedankt voor het lezen.
En bedankt voor mijn vriendin die alles in de keuken gedaan heeft, en even wilde roeren zodat ik wat leuke foto's voor jullie kon maken
Laatst bewerkt door een moderator: