BasBQ
Beef en Steak

Pittig runderstoofvlees

 

EddyQ

Sprokkelaar
Berichten
36
Zaterdag begonnen met het marineren van 1,4 kg rundvlees naar het recept van JohanD. Heb het recept wel enigzins aangepast vwb hoeveelheden maar wel dezelfde ingredi?nten gebruikt. Ook heb ik ervoor gekozen om de rundlappen niet in folie te verpakken maar in een open braadslee om wat meer rooksmaak te cre?ren.
Zaterdag de lappen in de marinade als volgt:
4 TL knoflookpoeder
3 TL kerriepoeder
2TL zeezout

Zondag op het fornuis de marinadesaus gemaakt:

5 TL knoflookpoeder
4 uien
4 TL olijfolie
4 TL kerriepoeder
2 TL korianderpoeder
4 kruidnagelen
2 bouillonblok
4 EL bruine basterdsuiker
2 laurierbladen
8 EL ketjap manis
3 EL appelazijn
1 TL zwarte peper
4 EL bloem
zeezout
zondag 11.30 de 3 runderlappen aangebraden boven direct vuur (cocosbriketten en wat appelhout) op de weber47.
Hierna de lappen in (niet te kleine) stukken gesneden.
Vervolgens het vlees in de braadslee met de marinadesaus.
Om 12.10 op de BBQ op indirecte wijze begonnen met 140C.
geprobeerd om de temperatuur tussen 120 en 140C. te houden wat aardig lukte.
Om 14.00 u even onder het deksel gekeken, omgeroerd en 12 cocosbriketten bijgevuld met wat appelhout-snippers.

Hierna liep de temp op tot 167C dus gelijk de ventilatie dichtgeknepen en na 3 kwartier weer op 140C.
Om 16.30 weer omroeren en van 76C. weer een temperatuur van 140 bereikt door de ventilatie wat te openen. Bij 140C. de ventilatie zo goed als dichtgeknepen en Uiteindelijk om 18.30 bij een temperatuur van 115C. van de BBQ afgehaald om te serveren.
Ziehier het resultaat:


Zeer geslaagd, heerlijke malse runderstukjes op het bord. Wat mij verbaasde als beginnend Slow cook kok is de minimale hoeveelheid vochtverlies in de open braadslee; na 6.5 uur vrij weinig vochtverlies, niet 1 x wat water erbij hoeven doen. Iets minder ketjap manis mag de volgende keer wel. Al met al een leuke en smakelijke zondag beleeft.

Groet.
EddyQ



 
dat ziet er lekker uit
 
Mooie sessie Eddy!! En een mooi verslag.
Dat zal ongetwijfeld een heerlijk maaltje geweest zijn!!
 
Mooi verslag en het ziet er dan ook zeer smakelijk uit.
 
Lekker hoor
 
Maak meestal boeuf bourguignon of hachee, maar dit ziet er ook goed uit, dus op de to-do-list !
 
Bedankt voor de leuke reacties.
Bij het recept voor de saus /marinade heb ik de volgende ingredienten niet genoemd:
1.5 ltr water
2 Tl Chilipeper.

Bij deze.

Vriendelijke groet,
Eddy
 
Terug
Bovenaan Onderaan