Stond al langere tijd op mijn lijstje om eens pizza te maken van de Kamado. Na het op de kop tikken van een steen, de ingrediënten in huis gehaald.
- 3x AH dun pizza deeg
- Mutti tomatensaus
- zakje mozzarella + emmentaler
- rode ui, kastanje champignons, roma tomaat
- proscuito ham / salami
- rucola sla
- pak bloem tegen het plakken
Hop daar ging de eerste! Uiteraard was de steen zeker 20min verwarmd. De bbq stond op 250 graden en na iets langer dan 10 minuten was hij gaar en het kwijl liep uit me porum. Wat zag dit er heerlijk uit en dat was het ook. Ik was alleen nog niet helemaal tevreden over de baktijd. Na een tip van de buurman om de bbq nog iets verder op te pompen, had ik de andere 2 gebakken op 300 graden binnen 7 minuten! Ja dit was het! Crispy and delicious! Volgende keer gaan we proberen om zelf het deeg te maken. Heb al aardig wat filmpjes op YouTube bekeken en zo moeilijk is dat eigenlijk niet. Voor nu een geslaagde missie!


- 3x AH dun pizza deeg
- Mutti tomatensaus
- zakje mozzarella + emmentaler
- rode ui, kastanje champignons, roma tomaat
- proscuito ham / salami
- rucola sla
- pak bloem tegen het plakken
Hop daar ging de eerste! Uiteraard was de steen zeker 20min verwarmd. De bbq stond op 250 graden en na iets langer dan 10 minuten was hij gaar en het kwijl liep uit me porum. Wat zag dit er heerlijk uit en dat was het ook. Ik was alleen nog niet helemaal tevreden over de baktijd. Na een tip van de buurman om de bbq nog iets verder op te pompen, had ik de andere 2 gebakken op 300 graden binnen 7 minuten! Ja dit was het! Crispy and delicious! Volgende keer gaan we proberen om zelf het deeg te maken. Heb al aardig wat filmpjes op YouTube bekeken en zo moeilijk is dat eigenlijk niet. Voor nu een geslaagde missie!


