- Berichten
- 218
Een behoorlijk copieus toetje. Een bewerking van twee recepten uit Weber's Real Grilling van Jamie Purviance.
De ananas heb ik gemarineerd in gesmolten boter, sinaasappelsap, bruine suiker, een kruidnageltje en wat peper en zout.
Vervolgens op een sat?prikker gedaan en op mijn WGA gegrild.
Voor de Brittle heb ik pecannoten grof gehakt en een caramel gemaakt.
Eerst wat water met een flinke scheut Grand Marnier gekookt met een kaneelpijpje en een steranijs. Dit toegevoegd aan de gesmolten suiker en laten carameliseren.
Dit vervolgens over de pecannoten gestort en hard laten worden.
Dit geserveerd met vanille-ijs en van het restant caramel een lekker sausje (scheutje room erbij) gemaakt. We vonden het erg lekker.

De ananas heb ik gemarineerd in gesmolten boter, sinaasappelsap, bruine suiker, een kruidnageltje en wat peper en zout.

Vervolgens op een sat?prikker gedaan en op mijn WGA gegrild.
Voor de Brittle heb ik pecannoten grof gehakt en een caramel gemaakt.
Eerst wat water met een flinke scheut Grand Marnier gekookt met een kaneelpijpje en een steranijs. Dit toegevoegd aan de gesmolten suiker en laten carameliseren.

Dit vervolgens over de pecannoten gestort en hard laten worden.

Dit geserveerd met vanille-ijs en van het restant caramel een lekker sausje (scheutje room erbij) gemaakt. We vonden het erg lekker.
