- Berichten
- 3.066
Vandaag dit pareltje gemaakt op de BGE. We eten dit regelmatig uit de oven maar vandaag was het weer zo fijn dat we lekker buiten gingen koken.
Recept komt uit VEG van Jamie Oliver.
Ingrediënten voor 3 personen
- 750 g aardappels
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- 200 g champignons
- 200 g oesterzwammen
- 3 grote eieren (wij gebruiken 4)
- 1 bos verse bieslook (30 g)
- 150 g hüttenkäse (wij gebruiken 200g, één pakje)
- ½ tl truffelolie
- 30 g parmezaan
Verwarm de bbq voor tot indirect 200 °C. Boen de aardappels schoon, pel de uien, en snijd beide in partjes. Strooi ze in een grote braadslede, kneus de tenen knoflook en gooi ze erbij. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, strooi er zeezout en zwarte peper op, hussel alles goed door elkaar en zet de slede 50 minuten indirect op de bbq, of tot de aardappels en uien goudbruin en gaar zijn. Snijd de paddenstoelen in grove plakjes, hussel ze met 1 eetlepel olijfolie door elkaar en bak ze de laatste 20 minuten mee..
Klop intussen de eieren tot ze bleek en luchtig zijn en roer er de fijngehakte bieslook, de hüttenkäse en de truffelolie door (een piepklein drupje is voldoende). Haal de slede wanneer de tijd erop zit uit de bbq, giet het eimengsel over de geroosterde groenten en rasp er de parmezaan over. Zet de slede nog 10 minuten terug in de bbq, of tot het ei net gestold is.
Eet met een beetje salade aangemaakt met truffel olie.. Of zoals Jamie zegt;
Heerlijk met een waterkerssalade met citroendressing.
Begeleidende foto's
Aardappels, ui en knoflook.
Champignons toegevoegd en een keer doorgeroerd.
Ei ingredienten en door elkaar geklutst (wij maakte hem met een eitje extra en 200g cottage cheese
Resultaat na de aardappelen uit de bbq komen (50min in totaal)
Ei mengsel over de ingredienten en geraspte parmazaanse kaas erover
Eindresultaat in de braadslede
Met wat sla op bord
Laatst bewerkt: