Beef en Steak

Piepers & Champignons al Kamado

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
3.066
70605423-CCBC-4E77-89A5-CB1BD901D1A6.jpeg


Vandaag dit pareltje gemaakt op de BGE. We eten dit regelmatig uit de oven maar vandaag was het weer zo fijn dat we lekker buiten gingen koken.

Recept komt uit VEG van Jamie Oliver.

Ingrediënten voor 3 personen
  • 750 g aardappels
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 200 g champignons
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 grote eieren (wij gebruiken 4)
  • 1 bos verse bieslook (30 g)
  • 150 g hüttenkäse (wij gebruiken 200g, één pakje)
  • ½ tl truffelolie
  • 30 g parmezaan
Bereiding
Verwarm de bbq voor tot indirect 200 °C. Boen de aardappels schoon, pel de uien, en snijd beide in partjes. Strooi ze in een grote braadslede, kneus de tenen knoflook en gooi ze erbij. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, strooi er zeezout en zwarte peper op, hussel alles goed door elkaar en zet de slede 50 minuten indirect op de bbq, of tot de aardappels en uien goudbruin en gaar zijn. Snijd de paddenstoelen in grove plakjes, hussel ze met 1 eetlepel olijfolie door elkaar en bak ze de laatste 20 minuten mee..

Klop intussen de eieren tot ze bleek en luchtig zijn en roer er de fijngehakte bieslook, de hüttenkäse en de truffelolie door (een piepklein drupje is voldoende). Haal de slede wanneer de tijd erop zit uit de bbq, giet het eimengsel over de geroosterde groenten en rasp er de parmezaan over. Zet de slede nog 10 minuten terug in de bbq, of tot het ei net gestold is.

Eet met een beetje salade aangemaakt met truffel olie.. Of zoals Jamie zegt;
Heerlijk met een waterkerssalade met citroendressing.

Begeleidende foto's
Aardappels, ui en knoflook.
BB10F82E-80AA-404E-9D7E-82E224D799D3.jpeg
EBD0DBAA-BF7C-4B71-8C33-02D6EE9B3559.jpeg


Champignons toegevoegd en een keer doorgeroerd.
E8F1B7FA-0DC2-445D-B627-0DC48ED38CD4.jpeg



Ei ingredienten en door elkaar geklutst (wij maakte hem met een eitje extra en 200g cottage cheese
EE455E27-FAE1-477F-A479-CB461AFBC977.jpeg
CFE6A79F-F878-4AFE-ABE2-E3C691FBE696.jpeg


Resultaat na de aardappelen uit de bbq komen (50min in totaal)
E8D6990F-2E19-4AD3-9539-0AD18ABBC4AA.jpeg


Ei mengsel over de ingredienten en geraspte parmazaanse kaas erover
FD0E0576-6CC9-450B-BFEC-B5D134809EE6.jpeg
10A54DC8-26CE-42A8-B9C3-AFE46C2297AF.jpeg


Eindresultaat in de braadslede
04296288-9FE3-43AD-B295-588C705A973E.jpeg
F254CF28-FF08-4F55-B2CA-C8C7F98CE6C9.jpeg
71D88579-ADDF-491E-AB52-0872EC09AE58.jpeg



Met wat sla op bord
87DFCBE3-41A6-4631-82D4-A20DF6C8CDFA.jpeg
3CAC83E6-8219-4150-BC2B-1BFABDD098BF.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er gaaf uit.
Gaat op de vega lijst.
 
Mooi maaltje zo ,echt top 👌🏻
 
Bedankt heren!
Aanpassingen gemaakt voor een mooier overzicht.
 
Heb deze even gemist, heerlijk gedaan Sander!

Mooi gerecht om erbij te hebben bij een grotere groep of als vega gerecht.
 
Ziet er weer heerlijk uit.
Mooie side dish of voor een vega dagje

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er erg mooi en smakelijk uit
Gaan we onthouden
 
Ziet er heel smakelijk uit zo...... een wel lekkere versie van aardappelen wekt altijd m'n interesse dus bedankt voor het delen ;) 👊
 
Gisteravond bovenstaand gerecht gemaakt. Eenvoudig te bereiden en zeer lekker. Dit is een blijvertje. 👌
 
Terug
Bovenaan Onderaan