- Berichten
- 21
Op zaterdag naar de makro geweest en twee mooie stukken vlees gehaald, een stuk varkensnek voor een pulled pork en dit fijne staartstuk.
Het klaar maken was niet echt moeilijk als ik zo keek wat de rest van het BBQ-ende internet er mee deed: Insnijden, Szeged erop, en langzaam, indirect grillen om vervolgens even op flink hoog vuur af te toppen. Een reversed sear dus.
Even insnijden
Het onderwerp in kwestie, klaargemaakt om erop te gaan.
2,5 uur later was het klaar, netjes op 150 graden ongeveer klaargemaakt. Helaas geen foto's van het vuurspektakel gemaakt...
Maar wel nog even het restje van het avondeten klaargemaakt: Baked Beans (witte bonen in tomatensaus, wat BBQ saus, flink wat spek en chilikruiden) en twee voorverpakte maiskolven die al 4 maanden in de kast lagen omdat de verse maiskolven mijn voorkeur hebben, maar hier zijn we nu ook 'vanaf'.
Op ongeveer 50 graden heb ik hem eraf gehaald, en na 20 minuten te hebben gerust in aluminiumfolie was het tijd om deze badboy aan te snijden. Heerlijk rose van binnen!
Alles op het bordje en smullen maar.
Leermoment: pak eens je fatsoenlijke camera in plaat van de gepruts met je telefoon. En de bonen en maiskolven mogen wel iets eerder op de BBQ.
Het klaar maken was niet echt moeilijk als ik zo keek wat de rest van het BBQ-ende internet er mee deed: Insnijden, Szeged erop, en langzaam, indirect grillen om vervolgens even op flink hoog vuur af te toppen. Een reversed sear dus.

Even insnijden

Het onderwerp in kwestie, klaargemaakt om erop te gaan.
2,5 uur later was het klaar, netjes op 150 graden ongeveer klaargemaakt. Helaas geen foto's van het vuurspektakel gemaakt...
Maar wel nog even het restje van het avondeten klaargemaakt: Baked Beans (witte bonen in tomatensaus, wat BBQ saus, flink wat spek en chilikruiden) en twee voorverpakte maiskolven die al 4 maanden in de kast lagen omdat de verse maiskolven mijn voorkeur hebben, maar hier zijn we nu ook 'vanaf'.

Op ongeveer 50 graden heb ik hem eraf gehaald, en na 20 minuten te hebben gerust in aluminiumfolie was het tijd om deze badboy aan te snijden. Heerlijk rose van binnen!
Alles op het bordje en smullen maar.
Leermoment: pak eens je fatsoenlijke camera in plaat van de gepruts met je telefoon. En de bonen en maiskolven mogen wel iets eerder op de BBQ.