BasBQ
Beef en Steak

Picanha

 
 
 

RdB

Kooltjesharker
Berichten
132
Ach ja, er komen er zoveel langs, waarom ook niet.
Een paar weken terug heb ik bij Betervlees in Loenen een kilo of 12 rundvlees gehaald. Ze hebben daar een kudde limousin-runderen en slachten er iedere drie weken ??n. Ik kocht schenkels, diamanthaas, longhaas, mergpijpjes, beefribs, harinkjes (nog even goed nadenken wat ik daar in vredesnaam mee ga doen) en een fraaie picanha.
Gisteren kwamen er twee vrienden eten dus picanhatijd :)

Vetlaag ingesneden.

95pixf.jpg


Op de pit, 120 graden, wijnranksnippers om te roken.
640wie.jpg


Na garing tot 52 graden eventjes direct. Leuk, zo in het donker.
dbjjmr.jpg


Een erg treurig mislukte foto maar gelukkig precies de garing die ik zocht.
2ia6ff5.jpg


Erbij zijn drie flessen wijn opgegaan, een bourgogne (domaine Vougeraie), een Australische shiraz die ?rg lekker houtgerijpt was en een Portugese Altano douro. Verder geserveerd met in de oven gebakken aardappeltjes in ganzenvet en gebakken knol en knolselderij. Een fraaie avond.
 
Ik ga je niet vragen of het gesmaakt heeft.....
Ik krijg gewoon trek van je verslag. Mooi vlees, goede wijn erbij.
Man man man.....
 
mmm... klinkt heel erg lekker. Moet ik ook maar snel weer eens maken.
 
Aardappeltjes in ganzenvet? Dat klinkt spannend! Smaakt dat erg anders?
Picanha ziet er trouwens heerlijk uit!!
 
Dit is zzooooo verschrikkelijk lekker
 
Ik ga de picanha die in de vriezer ligt maar eens ontdooien......trek gekregen van die mooie foto's.
 
Picanha blijft lekker
 
Lowietje72 zei:
Ik ga de picanha die in de vriezer ligt maar eens ontdooien......trek gekregen van die mooie foto's.

Dat idee had ik gisteren ook, en wat denk je ? Vandaag gaat ie op de Q :)
 
Reboot zei:
Aardappeltjes in ganzenvet? Dat klinkt spannend! Smaakt dat erg anders?
Lekker bourgondisch, volle smaak en uiteraard niet het allergezondst ;)
 
Harinkje? Pekelen en dan roken.
 
Krijg honger van je verhaal
 
Terug
Bovenaan Onderaan