- Berichten
- 197
Al talloze malen Picanha revearsed sear gemaakt, maar ditmaal op advies van de kenners voor het spit gegaan.
Om in de sfeer te komen mezelf eerst een heerlijk biertje ingeschonken; als je van blond en stevig houdt is de Schuppenboer van brouwerij het Nest zeker een aanrader!
Daarna het vlees in plakken gesneden en stevig gekruid in een marinade van olijfolie en bacon/honey/jalapeno Pigasus van Meat go Lab (mijn favoriet voor spareribs)
Vervolgens het vlees aan t spit gespiesd en een lekbakje geplaatst op de Conveggtor
Whisky-vat houtje erop en op 175 graden op de Egg thermometer van start gegaan
Normaliter gaat de voorkeur hier met picanha uit naar 'rare'. Ondanks dat het flink onwennig aanvoelde op advies van Noskos de temperatuur aan het spit tot 58 graden laten komen alvorens het vlees van de Q af te halen. Maar wat een smaak! Denk niet dat picanha hier nog vaak het rooster gaat zien! Zelf vond ik de kruiden heerlijk, de rest van de family vond het wat over de top, dus dat zal ik de volgende keer wat matigen. Verder helemaal perfect!!!
Om in de sfeer te komen mezelf eerst een heerlijk biertje ingeschonken; als je van blond en stevig houdt is de Schuppenboer van brouwerij het Nest zeker een aanrader!
Daarna het vlees in plakken gesneden en stevig gekruid in een marinade van olijfolie en bacon/honey/jalapeno Pigasus van Meat go Lab (mijn favoriet voor spareribs)
Vervolgens het vlees aan t spit gespiesd en een lekbakje geplaatst op de Conveggtor
Whisky-vat houtje erop en op 175 graden op de Egg thermometer van start gegaan
Normaliter gaat de voorkeur hier met picanha uit naar 'rare'. Ondanks dat het flink onwennig aanvoelde op advies van Noskos de temperatuur aan het spit tot 58 graden laten komen alvorens het vlees van de Q af te halen. Maar wat een smaak! Denk niet dat picanha hier nog vaak het rooster gaat zien! Zelf vond ik de kruiden heerlijk, de rest van de family vond het wat over de top, dus dat zal ik de volgende keer wat matigen. Verder helemaal perfect!!!
Laatst bewerkt: