Henry
Stoker
- Berichten
- 372
Vandaag voor het eerste me nieuwe kamado uitgetest.
Picanha gekocht voor het eerst van mannelijk rund! Stuk woog 800 gram en had maar een hele dunne vetkap! (Helaas)
Vlees en zoete aardappel wou ik ongeveer rond de zelfde tijd klaar hebben hoe moeilijk dat ook was! Picanha (reverse sear)
Heb geschipperd met de Temp!
140-150 graden eenmaal stabiel vlees erop en aardappels erop. Heb gewerkt met halve hitteschild. De aardappels beetje in het midden gelegd. Net boven de kolen net boven de schild. Klein beetje rookhout toegevoegd voor de sensatie. Na 3 kwartier was vlees op kern 48 daarna Q opgestookt na 230,aardappels verplaatst boven hitteschild en de Picanha lekker laten vlammen boven de kolen. Kern was rond de 53 en eraf gehaald en voor een kwartier laten rusten. Na het rusten waren de aardappels gelukkig goed gaar, prikte er zo door heen met me thermometer.
Aardappels open gesneden en gepureerd beetje zout en peper erop en klaar.
Chimichurri gemaakt en lekkere simpele sla salade met op basis van mayonaise dressing. Wel alles vers
Al met al heb ik me twijfels over t vlees.
Vond t wennen, voor mij de eerste keer vlees van een stier. Vond t hier en daar beetje sterker van smaak dan normaal en Miss ietsjes taaier!
Maar alles bordjes zijn leeg
Picanha gekocht voor het eerst van mannelijk rund! Stuk woog 800 gram en had maar een hele dunne vetkap! (Helaas)
Vlees en zoete aardappel wou ik ongeveer rond de zelfde tijd klaar hebben hoe moeilijk dat ook was! Picanha (reverse sear)
Heb geschipperd met de Temp!
140-150 graden eenmaal stabiel vlees erop en aardappels erop. Heb gewerkt met halve hitteschild. De aardappels beetje in het midden gelegd. Net boven de kolen net boven de schild. Klein beetje rookhout toegevoegd voor de sensatie. Na 3 kwartier was vlees op kern 48 daarna Q opgestookt na 230,aardappels verplaatst boven hitteschild en de Picanha lekker laten vlammen boven de kolen. Kern was rond de 53 en eraf gehaald en voor een kwartier laten rusten. Na het rusten waren de aardappels gelukkig goed gaar, prikte er zo door heen met me thermometer.
Aardappels open gesneden en gepureerd beetje zout en peper erop en klaar.
Chimichurri gemaakt en lekkere simpele sla salade met op basis van mayonaise dressing. Wel alles vers

Al met al heb ik me twijfels over t vlees.
Vond t wennen, voor mij de eerste keer vlees van een stier. Vond t hier en daar beetje sterker van smaak dan normaal en Miss ietsjes taaier!
Maar alles bordjes zijn leeg
