BasBQ
Beef en Steak

Picanha reverse sear

 

FJP84

Kooltjesharker
Berichten
173
Eerste keer picanha vandaag. De eerste van twee want ik heb twee stukjes van rond de 550-580gr. Deze is 565gr. Even oefenen voordat ik een unit van 1,5kg ga bereiden.

Zojuist even de vetkap iets getrimd en voorzien van PeZo.

Om 16u gaat het uit de koelkast en gaat de compacte kamado aan om op te warmen. Idee is het vlees om 16.45u eerst indirect op 130c naar 48c te brengen en dan daarna direct om en om naar 55c. Ik ga niet affakkelen dus ook dan gaat de deksel dicht.

Actiefoto's volgen.

e76ead31d8da22289a357f2ddc7174a0.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A325F met Tapatalk
 
Waarom niet affakkelen? Lekker korstje kweken
 
Ziet er goed uit!
 
Nou, dt is een mooie "oefening". Stuk picanha ziet er mooi uit. 🤪
 
Dat ziet er goed uit!

Lekker bezig.
 
Ziet er heerlijk uit!
Doet me er aan denken dat er hier ook nog een picanha in de vriezer zit, die wat liefde en warmte verdient.
 
Ziet er mooi uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan